Fear Clinic opäť na scéne

Naozaj chcete trpieť nejakou fóbiou?
Peter Murín
Filmová história scifi
Fanúšikovia Fear netu si v tomto roku prídu na svoje. Po dlho očakávanom comebacku webového seriálu Fear Clinic pod záštitou režiséra Roberta Halla v hlavnej úlohe s Robertom Englundom ( fanúšikom hororu ho myslím netreba predstavovať) sa v tomto roku vo veľkolepom štýle dostaví na plátna kín jeho filmové spracovanie.
Dlhé desaťročia nás nenechal spávať ako zjazvená nočná mora z Elm Street a keď sa už zdalo, že jeho herecká hviezda pomaly zhasína (pod čo sa podpísalo pár jeho hereckých prepadákov ako napríklad Zombie Strippers) sa v roku 2009 pustil do nenápadného projektu webovej televízie s názvom Fear Clinic. Celé to mal pod palcom dovtedy neznámy mladý režisér Robert Hall (Laid to rest, ChromeSkull, Laid to rest 2). Jednalo sa o nízkorozpočtový webový projekt pozostávajúci z piatich častí, no také pozitívne ohlasy si predstavoval len málokto. Táto mini séria spôsobila doslova ošiaľ v kruhoch hororových fanúšikov.
Robert Englund si tu zahral Doktora Andovera, ktorý má trochu iné metódy liečby fóbií ako je to zvykom. Svoje „Ovečky“ zatvára do špeciálnej komory, kde sa ich fóbie razom premenia na skutočnosť. Kto raz vstúpi do komory Doktora Andovera, cesty späť už niet. Herecká genialita R. Englunda a špeciálne efekty robia z Fear Clinic neopakovateľný zážitok, pri ktorom miestami až mráz behá po chrbte. Samozrejme rozpočet na webový projekt nebol až taký honosný a preto si to netreba mýliť napríklad s Pánom prsteňov.
Píše sa rok 2013 a tvorcovia Fear netu sa rozhodli oprášiť projekt Fear Clinic. No v tomto prípade nepôjde o seriál, ale o celovečerný nášup strachu. Na režisérsku stoličku sa opäť posadil Robert Hall a psychopatického doktora si v hlavnej úlohe zahrá Robert Englund. Vo filmovej verzií zaznejú zvučnejšie mená ako to bolo v prípade seriálového staršieho brata. Po boku R. Englunda si zahrá mladučký Thomas Dekker ( Terminátor: The Sarah Connor Chronicles, Whore, Nightmare on Elm Street 2010), krásna Fiona Dourif ( The Messenger, Course of Chucky) a v neposlednom rade spevák a frontman skupín Slipknot a Stone Sour Corey Taylor.
Predpokladaný rozpočet je 1 000 000 dolárov, takže tvorcovia sľubujú lepšie a premakanejšie špeciálne efekty ako to bolo v seriálovej verzii. Premiéra je naplánovaná na október 2014. Zarytí fanúšikovia Fear Clinic si to zaručene odsledujú a nenechajú si ujsť strhujúci zážitok plný nevyliečiteľných fóbií a strachu.
Fear Clinic - Trailer - Fear Clinic - Trailer Disclaimer
Čo dodať na záver? Fear Clinic je jedinečný projekt v ktorom sa do najmenších detailov (často až príliš brutálnym spôsobom) poukazuje na strach nás smrteľníkov z úplne obyčajných vecí. Ak trpíte nejakou fóbiou nemali by ste si ho nechať ujsť. A modlite sa aby sa tam neobjavila práve tá vaša.

Peter Murín

Peter Murín

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB