Nominácie na Oscara 2003

Ďalšie sklamanie pre fanúšikov sci-fi.
Filmová história scifi
Oscar-soska
Americká filmová akadémia zverejnila nominácie na tohtoročných Oscarov. Na žáner sci-fi ako tradične pozabudla a tak okrem formálnej nominácii Pána prsteňov: Dve veže v hlavných kategóriách nič iné nenájdeme.
Lepšie je na tom kategória animovaných filmov kde z nášho žánru nájdeme skvelú Dobu ľadovú, zábavného Lila & Stitcha a graficky veľmi podarenú Treasure Planet.
Pán prsteňov si po 13 minuloročných nomináciách tento rok vyslúžil už len šesť: najlepší film, výprava, strih, zvuk, strih zvukových efektov, vizuálne efekty.
Najväčšia scifistická nádej Minority report skončil s jedinou nomináciou v kategórii strih zvukových efektov, lepšie skončil dokonca aj Spiderman - zvuk, vizuálne efekty.
Hviezdne vojny: Epizóda II - Klonovaní útočia sa po (NEOPRÁVNENEJ) nominácii na Zlatú malinu dostali len do klasickej Starwarsovskej kategórie vizuálne efekty.
Celé do uzatvára prepadák Časostroj s nomináciou za masky.
No a to je všetko priatelia. O tom ako to celé nakoniec dopadne sa rozhodne 23. marca.

Roland Axenberg

Roland Axenberg
"Sci-fi je existenčná metafora, ktorá nám dovoľuje rozprávať príbehy o stave ľudí. Isaac Asimov raz povedal: Jednotlivé sci-fi príbehy môžu vyzerať neustále triviálne zaslepeným kritikom a filozofom dneška, ale jadro sci-fi, jeho podstata, sa stalo veľmi dôležitým pre našu spásu, ak máme byť vôbec spasení." — SG-1 (200) ++++++++++++++++++ Čo keď ľudia považujú stroj za svojho Boha, pretože ľudia majú schopnosť vytvárať veci, ktoré ich presahujú? Čo keď človek kedysi vytvoril večné stroje aby poprel svoju dočasnosť? Čo keď sa človek nakoniec začal tomuto stroju klaňať, pretože stroj je výsledkom racionálneho postupu, zatiaľčo on sám je len krehká hračka náhody? — Azimut

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

ejusik (Anonym)
no a? ved teraz ani neboli nejake super scifi filmy. tak sa tomu ani necudujem. aj tak je oscar uz davno viac o komercii ako o kvalite.
15.02.2003
Vlado Eisenhammer
Mno a Nemesis obišiel naprázdno, nehovoriac o tom, že všetky nominácie sú prinajmenšom "o ničom". Ale bubáčiky sú dobré...... (nezarába, nieje nominácia- to je ale kritérium) A prepadáky, tak to neviem čo na to povedať.
16.02.2003
Stano Lacko
No ejusik mylis sa, tohto roku bolo vela dobrych filmov Vanila Sky, K-PAX (Svet podla Prota), Hviedzne vojny, Dve veze...
17.02.2003

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB