Kickstarterom otriasa japonské RPG

Kickstarter zažíva boom pod názvom Project Phoenix. Za dva dni presiahol svoj prvotný cieľ, 100 000$ takmer štvornásobne a podpora zo strany hráčov stále rastie. Nie je sa čomu diviť, pretože za projektom stoja veľké mená z východu aj západu, ktoré pracovali na mnohých prvotriednych herných tituloch.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Phoenix - 1
Phoenix - 1 / Zdroj Disclaimer
Na čele projektu stojí Hiroaki Jura, zakladateľ Eminence Symphony Orchestra. Svoje skúsenosti nabral pri práci nielen na hrách (Diablo III, Valkyria Chronicles), ale aj anime tituloch (Steins;Gate, The Disappearance of Haruhi Suzumiya).
Phoenix - Trailer - Project Phoenix Disclaimer
Na projekte ďalej pracujú Vaughan Smith, známy hlavne vďaka L.A. Noire, Steffen Unger, ktorý sa zameriava na 3D modelovanie a pracoval na Halo 4 a Crysis 3, John Kurlander, ktorý pracoval na zvukoch pre trilógiu Pán Prsteňov a hry The Elder Scrolls: Skyrim, Assassin’s Creed II a mnohé ďalšie. Veľmi známy je aj Nobuo Uemacu, ktorý sa preslávil hlavne skladaním soundtracku k prvým desiatim Final Fantasy hrám. Ľudí, ktorí na tomto projekte pracujú, je oveľa viac a celý zoznam si môžete prečítať na stránke projektu. Všetko sú to však v hernom priemysle (a aj mimo neho) známe a uznávané osoby.
Phoenix je prvá japonská videohra na kickstarteri. Spája známych a vysoko talentovaných ľudí zo západu a východu aby vytvorilo prvotriednu real-time strategickú hru, nesúcu v sebe silné prvky JPRG. Hra je však cieľená pre hráčov z celého sveta, nie len Japonska.
Hra bude robená pre Windows, Mac, Linux. Hovorí sa aj o verziách pre Playstation 4, Android a aj iné platformy, ale ešte to nebolo 100% potvrdené. Plánovány čas vydania je v polovici roka 2015. Hra je robená primárne pre jedného hráča no nie je možné, že pri dosiahnutí vysokej finančnej podpory od hráčov, bude do hry pridaný aj multiplayer mod.
Cieľom tohto projektu je znovuzrodiť a redefinovať žáner JPRG. Hra sa bude zameriavať na rozľahlý fantasy svet Azuregard, bohatý príbeh, detailný dizajn postáv a hrdinov, ktorých bude hráč kontrolovať. Bojový systém má byť intuitívny a dynamický a real-time.
Hranie bude pozostávať z troch hlavných prvkov – Skúmanie, boj a rozvoj postáv.
Phoenix - mapa
Phoenix - mapa / Zdroj Disclaimer
Skúmanie znamená cestovanie po krajine Azuregardu, postup v príbehu, objavovanie nových rás, zbieranie lepšieho vybavenia. Vždy, keď hráč navštívi novú oblasť, bude si môcť obliecť lokálny odev a spoznať jedinečnú kultúru miesta. Tempo, akým bude postupovať hráč medzi oblasťami, bude závisieť od neho samého. Môže prebehnúť z oblasti do oblasti, alebo si naplno vychutnať objavovanie každého kúsku krajiny. Každé mesto a dedina v svete Azuregard bude obývané jedinečnými charaktermi, každý s vlastným príbehom, a tak budú mať zvedavý hráči o dôvod viac venovať sa poznávaniu tohto sveta.
Boj sa odohráva v preddefinovaných miestach, ktoré zodpovedajú lokálnej oblasti, v ktorej sa hráč nachádza.Boj bude rozdelený na 2 hlavné typy – Story Battles a Random Battles. Story Battles sú súboje, ktoré tvoria podstatnú časť príbehu a sú vopred pripravené. Random Battles sú náhodné súboje (tento systém je známy z takmer všetkých JRPG, napr. Final Fantasy, Chrono Trigger), ktoré môžu nastať pri skúmaní lokácií, ktoré nesúvisia s hlavným príbehom hry. Pri taktickom plánovaní súbojov bude musieť brať hráč do úvahy schopnosti jednotlivých hrdinov, prostredie súboja (bude obsahovať zničiteľné objekty, vyššie a nižšie postavené miesta a rôzne prvky ovplyvňujúcebhrdinov), Fog of War (oblasť boja je skrytá, pokiaľ ju hráč nepreskúma) a Threat Management (nepriatelia sa budú zameriavať na hrdinov, ktorých považujú za najnebezpečnejších).
Rozvoj charakterov bude zohrávať veľkú úlohu. Ako v každom JRPG, každá postava bude mať vlastný výzor, schopnosti a použiteľnú výstroj. Získavaním skúseností z boja bude zvyšovať svoju úroveň, čo jej odomkne prístup k novým schopnostiam. K dispozícii bude tiež talent system, čo podporí customizáciu hrdinov. Pokiaľ bude mať hráč záujem upravovať postavy viac a mať väčšiu kontrolu nad postavami, s ktorými hraje, môže počas postupovania hrou naberať nových hrdinov.
Pokiaľ ste sa s JRPG ešte nestretli, mohla by byť práve táto skvelo vyzerajúca hra bránou do tohto žánru. Pokiaľ JRPG fandíte, určite sa už nemôžete dočkať, kedy si tento epický kúsok budete môcť zahrať.
Viac informácií o Project Phoenix nájdete na tejto webstránke.

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

(2015)

Phoenix

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2015)

Phoenix