Hearthstone - Blizzard prichádza s novou hrou

Nová hra od Blizzardu oficálne ohlásená! Žiadna stratégia, RPG ale F2P Trading Card Game!
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Už nejaký čas sa medzi fanúšikmi hier firmy Blizzard šepkalo o pripravovanej hernej novinke. Napätie vzrástlo, keď Blizzard oznámil, že koncom marca v Bostone na PAX EAST oficiálne predstaví nový titul. A teraz je to konečne tu, Blizzard konečne oznámil novú hru - Hearthstone. Dátum vydania nie je zatiaľ známy, ale hovorí sa, že by to malo byť niekedy v priebehu tohto roku.
Hearthstone: Heroes of Warcraft - Plagát - Logo
Hearthstone: Heroes of Warcraft - Plagát - Logo / Zdroj Disclaimer
O čo teda ide? Heathstone je hra z prostredia série Warcraft. Zabudnite ale na realtime stratégie a MMO, toto je o niečom inom. Ide o počtíačovú kartovú hru podobnú zberateľským kartovým hrám ako Magic The Gathering, Yu-Gi-Oh, Pokémon, Babylon 5, World of Warcraft a podobne.
Prečo práve počítačová kartová hra? Cieľom Blizzardu bolo priniesť niečo, čo je pre firmu nezvyčajné, ale zároveň zachovať epickosť, ktorá sa stala ich štandardom. Epickosť chápanú nie ako obrovský svet, tisíce zbraní, herných príšer atď., ale ako epický pôžitok z hry. Hra sľúbi kopu zábavy a vynikajúcu hrateľnosť.
Hra bude mať F2P model, čiže by mala byť zadarmo s možnosťou malých transakcií. Zatiaľ nie je dostupných veľa presných informácií, ale pravdepodobne si budú môcť hráči kúpiť za peniaze balíky kariet , čo je pre kartové hry v reálnom živote charakteristické. Nové karty však bude možné získať aj hraním hry, takže poplatky nie sú pre pôžitok z hry nevyhnutné.
Hráči budú mať na výber jeden zo štartovacích balíčkov a v hre budú predstavovať jedného z 9 hrdinov – Warrior, Shaman, Rogue, Paladin a podobne. Hrať sa dá buď proti počítačovému protivníkovi, čo slúži na tréning, alebo proti reálnemu hráčovi online. Odmenou za vyhrané zápasy sú nové kartičky. Na hru s protivníkom sú 2 módy a to klasický mód, kedy hráč hra s balíčkom, ktorý si sám poskladá alebo mód The Forge. V tomto móde si hráči skladajú balík z náhodných kariet. Ide teda o akýsi mód Draft, ktorý je známy na turnajoch zberateľských kartových hier. Tu konkrétne má hrač na výber 3 náhodné karty, z ktorých si jednu vyberie, potom dostane ďalšie 3 náhodné karty, vyberie si jednu a tak to ide, až kým nemá postavený celý hrací balíček.
Blizzard prezentuje hru ako ľahkú, veľmi zábavnú a prístupnú pre všetky typy hráčov. Pre ľudí, ktorí sa s hrami od Blizzardu ešte nestretli, to je svelý štartovací bod. Pár minút tutorialu má hráča naučiť základy hry a potom sa môže začať zábava. Pre veteránov, ktorí majú odhraný nejaký ten Warcraft titul je Hearthstone spestrením medzi už existujúcimi hrami a nájdu tu mnoho známych kúziel, charakterov a podobne.
Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke hry:
alebo si pozrite video, v ktorom Blizzard prezentuje hru:
Hearthstone: Heroes of Warcraft - Trailer - Rozkladanie ohňa Disclaimer

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB