Novinky zo Star Wars univerza

Vyzerá to tak, že novinkám z filmového univerza Star Wars zďaleka nie je koniec...
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Star Wars VII - Poster
Vyzerá to tak že sa v Disney rozhodli zo značky Star Wars vytĺcť, čo sa len dá. Po tom, čo J. J. Abrams potvrdil svoju spoluprácu s Lucasfilm...pardon, s Disney, na pozícii režiséra, sa objavilo niekoľko ďalších špekulácií. Pôvodne sme vás informovali o pláne natočiť novú trilógiu (Ep. VII-IX) odohrávajúcu sa po Ep. VI. Na scenári pre Ep. VII už pracuje Michael Arndt (Little Miss Sunshine) pod dohľadom Lawrence Kasdan (scenár pre Ep. V). Ďalšie správy vraveli aj o budúcej trilógii, Ep. X – XII, čím by sa Star Wars rozšírili na dodekalógiou.
Najnovšie informácie, ktoré už priamo potvrdili aj mnohí z blízkosti Disney a Lucasfilm tvrdia, že sa naviac majú točiť filmy odohrávajúce sa mimo priamu dejovú líniu zamerané na jednotlivé ikonické postavy SW univerza. Nie je ešte jasné, či tým zanikajú pôvodné plány natočiť Ep X- XII, alebo nie.
Star Wars: Episode III - Trailer - 23 - Yoda Star Wars: Episode III - Trailer - 23 - Yoda
Prvý samostatný film by sa mal zamerať na Yodu, ďalšie dva by mali byť o Han Solovi a Bobba Fettovi. Dokonca sa vynorili aj špekulácie o možnom filme zameranom na Obi-Wan Kenobiho a jeho pôsobenie medzi Ep. III a IV (v hlavnej úlohe pravdaže nik iný než Ewan McGregor).
Na margo uvedených správ sa vynorili špekulácie, či predsa len nepôjde o sfilmované príbehy z expandovaného univerza. Niet sa čo diviť, Han Solo má na konte niekoľko samostatných kníh a komiksov a podobne je na tom aj Bobba Fett či sám malý zelený. V prípade Hana Sola internetový portál geektyrant.com dokonca zostavil rebríček, čo by fanúšikovia chceli najviac vidieť (medzi nimi jasne kraľuje príbeh o tom ako Solo vyhral od Landa Calrassiana Millenium Falcon v kartách, Solove skoré kontakty s rebelmi či jeho prvé stretnutie s Chewbacom).
Scenár by mali už v súčasnosti písať Simon Kinberg (Sherlock Holmes) spolu s už spomínaným Kasdanom. Jednou z otvorených otázok ostáva ako to bude s hereckým obsadením, nakoľko sa budú plánované filmy odohrávať dávno pred Ep. VI. Kým v prípade Yodu (CGI) či Bobba Fetta (nakoľko ide o klon Jango Fetta z Ep. II, ktorého hral Temuera Morrison , nie je problém herca znova obsadiť) ťažkosti pravdepodobne nenastanú, Han Sola si bude musieť zahrať niekto iný než Harrison Ford. Čo je škoda, pretože zohnať niekoho, u koho by sa snúbila podoba s jeho charizmou, hláškami a hereckým výkonom bude ozaj náročné.
V každom prípade treba držať palce a veriť, že tvorcov nových Star Wars povedie Sila.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Ďalšie články a poviedky v téme StarWars

Antihmotový budzogáň

Budzogáňmi do nich!

Star Wars prednáška v STORM Game Bare

Star Wars: Rogue One sa pomaly blíži. Poďme si teda spolu povedať niečo viac o Hviezdnych vojnách.

Variácie na tému svetelného meča

Vo svetle nadchádzajúceho filmu Star Wars VII: The Force Awakens. mnohým iste neušla postava Sitha, ktorý tasí nanajvýš zaujímavý meč. Hoci funkcia tohto vyhlepšenia bude pravdepodobne zdôvodnená až vo filme, už teraz sa objavilo mnoho nápadov na jeho "zdokonalenie".

Kto vlastne zničil Hviezdu smrti?

Mohol Hviezdu smrti naozaj zničiť obyčajný chlapec z nejakej planéty Pánu Bohu za chrbtom? Pozrite si krátky dokument a nechajte sa vtiahnuť do sveta konšpiračných teórií.

Novinky zo Star Wars univerza

Vyzerá to tak, že novinkám z filmového univerza Star Wars zďaleka nie je koniec...

Hviezdne vojny III - Pomsta Sithov

Dočkali sme sa: svetelné meče opäť krúžia nad hlavami Majstrov Jedi, ďaleký vesmír je trhaný medzigalaktickou vojnou, akú sme doposiaľ nezažili, a náš padawan Anakin Skywalker je na ceste stať sa tým, čo mu je súdené.

Star Wars 2: Attack of the Clones

Ďalšie pokračovanie známej ságy je konečne tu.