David Yates pracuje na filme Doctor Who

Režisér posledných Harry Potter častí spolupracuje s BBC na výrobe nového filmu z univerza Doctora Who. Základná informácia: má to byť niečo úplne mimo existujúcu kontinuálnu dejovú líniu, ktorá vo Veľkej Británii prežíva už 50 rokov. Možno sa nájde priestor aj pre nejakých hercov z Harryho Pottera...
Podporte scifi.sk
Yates, David
Yates, David Disclaimer
Podľa časopisu Variety spolupracuje režisér David Yates (posledné časti filmovej ságy Harry Potter) s Jane Tranter z BBC na prerode Doctora Who na filmový franchise hodný kinosál na celom svete.
"Práve hľadáme scenáristov. Budeme na tom pracovať ďalšie dva až tri roky, aby sa nám to podarilo," povedal Yates. "Na prechod do filmového formátu budeme seriál musieť radikálne transformovať." Čo to znamená, si môžeme len domyslieť. Pravdepodobne sa bude jednať o zhollywoodštenie ako postáv, tak aj dejovej línie.
"Pojem Pána času, ktorý v ňom cestuje, je tak mocný, že nám umožňuje vytvoriť dramatický príbeh odohrávajúci sa v hociktorej časovej dimenzii," dodáva. "Russell T. Davies a potom Steven Moffat vytvorili ich vlastné transformácie, ktoré boli vynikajúce, tieto ale musíme dať bokom a začať odznova." Počujete správne, pripravovaný film nebude založený na kontinuite, ktorú má jeho televízny braček a podľa znalých trhu bude "kompletne čerstvým prístupom k materiálu". Aj tak sa to dá nazvať, tipujem...
Yates a Tranter teraz hľadajú scenáristov z oboch strán Atlantického oceánu: "Chceme britskú jemnosť, ale keď o tom hovorím, tak Steve Kloves (ktorý nie je Brit - pozn. autora) napísal scenáre k filmom o Potterovi a napriek tomu sa mu podarilo tento citlivý prístup presne opísať, preto hľadáme aj medzi americkými scenáristami."
Doteraz boli natočené dva filmy založené na televíznom seriále: Doctor Who and the Daleks (z roku 1965) a Doctor Who: Daleks' Invasion Earth 2150 A.D. (o rok neskôr). V oboch hral Peter Cushing.
BBC sa niekoľko krát snažila neúspešne začať produkciu na kinofilme a natočila nakoniec v roku 1996, kedy sa seriál nevysielal jeden televízny film. Spolupráca medzi Yatesom a Tranter ale znamená, že sa jedná o jedno z najsilnejších útokov na plátna kín.

Šaňo aka Babcom

Šaňo aka Babcom

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Stano Lacko
A nakoniec sa s ním nič z toho nezrealizovalo...
28.11.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB