Editoriál (snáď posledný) - Leto 2011

Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Vitajte v poslednom editoriáli na scifi.sk. Ale neľakajte sa, neznamená to, že váš najobľúbenejší portál končí, práve naopak. Usilovne pracujeme na novom dizajne, ktorý bude lepší, prehľadnejší, modernejší... áno sľubujeme ho už nejaký ten rok, ale tentokrát sme už naozaj blízko :)
Zatiaľ čo my pracujeme vy môžete chodiť do kina a pozerať sci-fi až do omrzenia pretože ako to už býva, v lete si berie dovolenku aj náš mozog a tak je čas na letné popkornové blokbastery. V kinách už nejaký ten deň beží veľmi podarená X-Men: Prvá trieda a tiež pozitívne hodnotená komédia Paul. Skutočným ťahákom, ktorý otvára letnú sezónu sú už po tretí krát Transformery. Trojka prichádza do kín 30. júna a trailery nám ukazujú, že tentokrát to bude naozaj epické, monumentálne, veľkolepé, proste také na aké sme si u tejto sériu už zvykli, síce bez Megan Fox, ale tentokrát v 3D!
4. augusta bude mať premiéru ďalší z rady Pomstiteľov, veľmi sľube sa tváriaci Kapitán Amerika a týždeň po ňom ďalšia komixovka, ambiciózny Green Lantern 3D. Už o druhý reboot sa v rovnaký deň pokúsi Zrodenie planéty opíc, dej tentokrát zasadený do súčastnosti nám priblíži stvorenie inteligentných opíc a ich boj o nadvládu nad našou planétou. 18. august je deň kedy sa na plátna preseká testosterónom napumpovaný remake Barbara Conana s Jasonom Momoaom v hlavnej úlohe (Ronon z SG: Atlantis). Trailer vyzerá naozaj parádne, takže sa možno dočkáme prekvapenia, aj keď originál ostane asi neprekonaný.
25. augusta prichádzajú Kovboji a votrelci aby za čias divokého západu zabránili mimozemskej invázii a pomáhať im pri tom nebude nikto iný ako Harrison Ford. Sezónu uzatvára jeden z najočakávanejších filmov od režisérsko - producentskej dvojice J. J. Abrams - Steven Spielberg, je ním Super 8, ktorý už za Atlantikom zbiera pozitívne hodnotenia, my sa ho dočkáme až 8. septembra.
Ako vidíte, medzi leňošením na pláži a močení sa vo vode bude aj čo pozerať a vo voľnom čase nám držte palce, aby sme sa po lete stretli už na úplne inom mieste z ktorého ovládneme túto Galaxiu!
Pekné leto a snáď naposledy z tohto miesta,
za redakciu scifi.sk, Roland.

Roland Axenberg

Roland Axenberg
"Sci-fi je existenčná metafora, ktorá nám dovoľuje rozprávať príbehy o stave ľudí. Isaac Asimov raz povedal: Jednotlivé sci-fi príbehy môžu vyzerať neustále triviálne zaslepeným kritikom a filozofom dneška, ale jadro sci-fi, jeho podstata, sa stalo veľmi dôležitým pre našu spásu, ak máme byť vôbec spasení." — SG-1 (200) ++++++++++++++++++ Čo keď ľudia považujú stroj za svojho Boha, pretože ľudia majú schopnosť vytvárať veci, ktoré ich presahujú? Čo keď človek kedysi vytvoril večné stroje aby poprel svoju dočasnosť? Čo keď sa človek nakoniec začal tomuto stroju klaňať, pretože stroj je výsledkom racionálneho postupu, zatiaľčo on sám je len krehká hračka náhody? — Azimut

Diskusia

jurinko
Tesim sa velmi prevelmi, skoro na vsetko uvedene (Conan keby sa nevolal Conan, tak by som sa tesil aj nanho, takto to bude chudokrvny pribuzny, vlaciaci na pleciach povinnost nezahanbit svojho prapredka - quest, ktory takmer urcite skonci neuspechom). Prajem prijemne leto a nezabudnite popri tom vsetkom z casu na cas zabrusit aj na poviedkovu cast scifi.sk, ktora vam vsetkym po cely rok, bez prazdnin a sviatkov, neunavne prinasa najlepsie amaterske SF/F poviedky na webe, a teda aj na svete :-)
17.06.2011
andrej android praznovsky
Ehm, aspon ten obrazok by som zmenil :) uz je to rok:)))))))
06.08.2012

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.