Knižná zbierka Sci-Fi Poviedka 2010

Aká je súčasná česká a slovenská sci-fi? Ktoré témy si najčastejšie berie na mušku? Je odlišná od toho, čo nám denne ponúka jej svetová produkcia zhmotnená vo filmoch, TV seriáloch či prekladoch cudzojazyčných kníh? Odpoveďou je zbierka 25 sci-fi poviedok 17 mladých českých a slovenských autorov - Sci-Fi Poviedka 2010 od PC.sk.
Podporte scifi.sk
Absencia špecializovanej poviedkovej súťaže v sci-fi žánri na Slovensku stála za zrodom myšlienky zorganizovať prvý ročník súťaže Sci-fi poviedka. Súťaž vznikla vďaka nadšeniu ľudí zhromaždených okolo serveru pc.sk. Hlavným sponzorom súťaže sa stala spoločnosť Intel. Súťaž trvala od mája do augusta tohoto roku a nakoniec v nej celkovo súťažilo 65 poviedok.
Antológia Sci-fi poviedka 2010 je výberom najlepších poviedok súťaže. Kniha obsahuje 25 sci-fi poviedok 17 českých a slovenských autorov, z ktorých boli viaceré pre knižné vydanie autormi výrazne vylepšené a zároveň obsahuje 8 úplne nových poviedok. Prináša kokteil namiešaný z tradičných ingrediencií sci-fi žánru od cestovania v čase, budúcnosti informačných technológií, vízií postapokalyptického sveta a kozmických letov až po tradičnú asimovovskú detektívku.

lucia hujsiova

lucia hujsiova

Diskusia

draculin
Wow...tak toto si urcite zozeniem. Nejak mi ta sutaz unikla, ale spolu so zbierkou scifi.sk to su hned dva scifisticke pociny v kratkej dobe - ze by sa blyskalo na lepsie casy? :)
03.12.2010
Aldeberan
aj ja som tu sutaz uplne missol! cisto scifi sutaz je super :)
03.12.2010
xius
woo, prichadza nas zlaty vek? :) *usilovne pise*
03.12.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.