Hra o tróny na HBO

V júni 2010 sa v Severnom Írsku začne nakrúcanie fantasy seriálu The Game of Thrones. Káblová televízna stanica HBO si objednala 10 epizód vrátane už natočenej, pilotnej.
YaYa
Podporte scifi.sk
Na televízne obrazovky sa takto dostane známy románový cyklus Georga R.R. Martina Song of Ice and Fire, v českom preklade Píseň Ledu a Ohne.
Game of Thrones - Záber - 1
Martinova fantasy sága zatiaľ pozostáva zo štyroch kníh, pričom sú plánované ešte ďalšie dve. Každá z nich by sa mala stať námetom pre jednu sériu nového seriálu HBO. V hlavných úlohách sa predstavia herci ako Sean Bean, veterán z Pána Prsteňov, Lena Hadley (Terminátor: Príbeh Sarah Connorovej), Peter Dinklage, Jennifer Ehle či Mark Addy.
Výkonnými producentmi budú scenáristi pilotnej epizódy David Benioff (Wolverine) a D.B. Weiss, na produkcii sa okrem nich budú podieľať aj Carolyn Strauss, Guymon Casady, Vince Gerardis a Ralph Vicinanza. Za réžiu je zodpovedný Tom McCarthy, slovenskému divákovi známy vďaka filmu Nepozvaný hosť.
Ide o vôbec prvý prienik HBO do magického sveta fantasy žánru, aj keď v samotnej Piesni ľadu a ohňa sa o slovo skôr než čary, hlásia meče. Seriál sa, najmä pre komplikované vzťahy medzi postavami bojujúcimi o nadvládu nad fiktívnym kontinentom Westeros, často porovnáva so starším projektom HBO, Sopranovcami.

YaYa

YaYa
Má rovnako rada bosorky na metlách aj vesmírne lode. Pre scifi.sk najmä recenzuje knižky, na streamoch filozofuje o Fantastickej poviedke a organizuje Poviedky na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Šaňo aka Babcom
Cital niekto tu knihu / seriu? Ake to je?
09.03.2010

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB