Televízne novinky o Who, Gattaca, Human

Krátke správy o novinkách na televíznych obrazovkách alebo Ako špeciály doktora Who naše zmysly čoskoro pošteklia, Being Human Ameriku dobíja a nejaký maník krásnu Gattacu do divného seriálu pretvoriť sa chystá.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Doctor Who
Ďalší zo špeciálov Doktora bol potvrdený. Vody Marsu (Waters of Mars) budú mať svoju premiéru vo Veľkej Británii 15. novembra o 19 hod. na BBC One. Diváci v USA sa ich dočkajú o niečo ako mesiac neskôr, 19. decembra na BBC America a fanúšikovi na Slovensku... ehm... no, proste, nejak tak.
Posledné dve špeciály éry Doktora Who s Davidom Tennantom v hlavnej úlohe zatiaľ ešte nie sú presne potvrdené, ale tipujeme, že to bude na Vianoce a Nový rok vo Veľkej Británii. Tieto tri posledné špeciály a tiež všetkých päť špeciálov sa dostane na DVD a Blu-Ray nosiče na budúci rok.
Gattaca
Produkčná spoločnosť Denisa Learyho Apostle Films vyvíja práve prípravný dokument k jednohodinovému seriálu založenému na legendárnom scifi Andrewa Niccola z roku 1997 - Gattaca.
Gil Grant (24) pracuje na scenári pilotného filmu pre televízne štúdio firmy Sony.
The Academy (Akadémia)
Ian McKellen podpísal zmluvu k roli v polhodinovom parodickom dokumentárnom seriále Petera Hintona The Academy (Akadémia).
McKellen si zahrá svojho fiktívneho brata, Murraya McKellena, ktorý je riaditeľom nie veľmi úspešnú školu dramatického umenia, ktorý sa snaží získať peniaze pre školu natočením dokumentu o vlastnej škole.
Okrem Gandalfa v seriály uvidíme Jonathana Hydea, Sylvestera McCoya a Frances Barber. Šesť polhodinových epizód sa začne natáčať krátko predtým, než McKellen začne pracovať na Hobitovi v marci budúceho roka. (Jediné, čo je scifi na tomto je práve ten Hobit.)
Being Human (Byť ľudský)
Americká stanica Syfy zakúpila 13 častí americkej verzie nadprirodzeného dramaticko-komediálneho seriálu BBC, Being Human (Byť ľudský).
Seriál sa točí okolo troch dvadsať-niečo-ročných priateľov na priváte, z ktorých je jeden duch, ďalší upír a ten tretí vlkolak - a ako riadni priatelia si navzájom pomáhajú pri ich ceste svojimi komplexnými životnými osudmi a dvojakými životmi.
Originálna britská verzia bola úspešná počas svojich šiestich epizód a tak sa na budúci rok na obrazovky dostane ďalších osem epizód druhej série. Americká verzia má mať premiéru niekedy v lete alebo na jeseň 2010.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB