Straczynski adaptuje Shattered Union

J. Michael Straczynski (Babylon 5, Ninja Assassin) pripravuje scenár pre adaptáciu videohry Shattered Union pre štúdio Disney Pictures. Hra z roku 2005 sa dočkala priemerného úspechu, no je to asi jej dej, ktorý je zaujímavý.
Podporte scifi.sk
Dej hry je postavený na pozadí novej občianskej vojny v USA po atómovom útoku na Washington, v ktorom zahynie nielen prezident a jeho kabinet, ale aj polovica Kongresu. Po tom, čo sa niekoľko väčších štátov osamostatní, rozbije sa USA na šesť rôznych zoskúpení. Okrem toho vyšle Európska únia na územie aj mierovu misiu s cieľom opäť nastoliť mier a spojiť USA.
Jerry Bruckheimer si najal Straczynského, aby sa postaral o prvú verziu scenára. Straczynski, ktorý pracoval na postapokalyptickom seriály Jeremiah a je tiež scenáristom World War Z, má v predprodukcii aj film z časov Vietnamskej vojny pod názvom They Marched Into Sunlight.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Roland Axenberg
Tak ten namet vyzera extremne zaujimavo. Trochu mi to pripomenulo serial Jericho.
29.10.2009
andrej android praznovsky
Mne zasa POSTMANA:)
29.10.2009

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB