Filmová verzia Robotechu v 2010

Alfred Gough a Miles Millar podpísali zmluvu na scenár k Robotechu, pripravovanej adaptácii anime seriálu z 80tych rokov a je jasné, že po úspechu Transformerov, si chce Warner Bros. tiež trochu ukradnúť z robotieho koláča.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Tobey Maguire (Spiderman) je jedným z producentov, popri Charlesovi Rovenovi (Batman začína, Dark Knight), Drewovi Crevellovi (Grudge 2) a Akivovi Goldsmanovi (Constantine, I Am Legend, Hancock), a je možné, že sa pre neho vo filme nájde dokonca aj nejaká tá rola.
Robotech - Pôvodný seriál Robotech - Pôvodný seriál
Toto epické scifi je zasadené do budúcnosti, v ktorej Zem s pomocou technológie nájdenej v havarovanej mimozemskej vesmírnej lodi, vyrobí sériu obrovských robotov. Keď spomínaná mimozemská civilizácia zaútočí na Zem, dej príbehu sa koncentruje na dvoch mladých pilotov, ktorí - spolu s ich robotmi - sú jedinou šancou na záchranu Zeme.
Zneje to možno trochu ako Transformeri? Je jasné, že komerčný úspech "robotov v prezlečení" (cez 300 miliónov USD) presvedčil bratov Warnerových, aby udelili tomuto projektu zelenú, no v žiadnom prípade nejde o napodobeninu. Pôvodne v USA vysielaný Robotech je ale amalgámom z troch pôvodne osobitných seriálov: Genesis Climber Mospeada, Super Dimension Cavalry Southern Cross a asi najznámejším Super Dimension Fortress Macross. Napriek tomu sa jedná o jedno z najsilnejších anime kultov. Možno práve preto, že prinášalo ideu obrovských robotov ako jeden z prvých.
Čo sa týka filmovej verzie, Lawrence Kasdan bol prvým scenáristom tohto projektu, no zdá sa, že chlapci, ktorí napísali The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor a vytvorili Smallville budú musieť uspieť tam, kde neuspel autor Raiders Of The Lost Ark a The Empire Strikes Back.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(2010)

Robotech

Diskusia

cyberstorm
no, dufam ze nebudu chcet sfilmovat aj Neon Genesis Evangelion...tomu by som sa vyhybal milovymi krokmi
19.11.2008

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2010)

Robotech