Animovaný Hellboy

Hellboy - ešte predtým, než sa opäť ukáže v hranom filme - si tento a nabudúci rok odskočí do animácie. IDT Entertainment v koprodukcii s Revolution Studios práve končí prácu na dvoch filmoch.
Filmová história scifi
Hellboy Animated - Poster Hellboy Animated - Poster
Pod názvami Meč búrok (Sword of Storms) a Krv a železo (Blood and Iron) sa v októbri tohto roku a januári na budúci rok na obrazovkách ukážu dva nové filmy zo sveta Hellboya, démona pekiel, ktorý sa napriek svojmu pôvodnému poslaniu - zničiť ľudstvo a nastoliť vládu pekiel - rozhodol prestúpiť na druhú stranu. Tú našu.
Hellboy: Sword of Storms - DVD Cover Hellboy: Sword of Storms - DVD Cover
Meč búrok, ktorý bol producentmi predstavený na Comic-Cone v San Diegu, zaženie Hellboya do nie často videných ázijských bájí a legiend starovekého Japonska. Dej v skratke: Keď profesor Bruttenholm otvorí zakliaty japonský zvitok, zmocnia sa ho démoni búrky a blesku, ktorí už dávno túžia po ovládnutí sveta. Ústav paranormálneho výskumu a obrany vyšle Hellboya a tím agentov na prieskum. Keď sa ale Hellboy dotkne jedného samurajského meča, ocitne sa v čudesnom svete japonských mýtov a bájí. Zatiaľ sa agenti Kate Corriganová a Russell Thorne pokúšajú prísť na stopu profesorovi, aby priviedli Hellboya späť.
Hellboy: Sword of Storms - Abe a Liz Hellboy: Sword of Storms - Abe a Liz
Hellboy: Sword of Storms - Liz a Hellboy v ohni Hellboy: Sword of Storms - Liz a Hellboy v ohni
Hellboy: Sword of Storms - Japonské šľapky Hellboy: Sword of Storms - Japonské šľapky
Hellboy: Sword of Storms - Hellboy a dymiaca hlava Hellboy: Sword of Storms - Hellboy a dymiaca hlava
Hellboy: Sword of Storms - Kostra Hellboy: Sword of Storms - Kostra
Hellboy: Sword of Storms - Hellboy s katanou Hellboy: Sword of Storms - Hellboy s katanou
Hellboy: Sword of Storms - Démon búrky Hellboy: Sword of Storms - Démon búrky
Hellboy: Sword of Storms - Démon blesku Hellboy: Sword of Storms - Démon blesku
Hellboy: Sword of Storms - Abe a nepriatelia Hellboy: Sword of Storms - Abe a nepriatelia
Ukážkové video prvých piatich minút spolu s diskusiou producentov zo San Diega si môžete pozrieť na: http://community.divx.com/movies/details.php?id=620.
A musím teda povedať, že animácia, tak ako príbeh vyzerajú veľmi solídne. Použitie hlasov hercov z pôvodného filmu Hellboy určite pomohlo a dodáva scénam ten pravý šmrnc. Dúfajme, že celkový film sa predstaví v rovnako dobrom svetle.
Druhé dielko s názvom Krv a železo udiera na inú nôtu - tú upíriu. V roku 1939 zavraždil mladý profesor Broom Erzesebet Ondrushkovú, upírku, ktorá sa kúpavala v krvi mladých dievčat za cieľom ostať večne mladá (no, myslím, že Slovákom je táto inšpirácia akosi notoricky známa). Teraz, v New Yorku, sa niekto pokúša ju privolať späť a profesor sa pustí do prípadu sám. Spolu s ním pracuje na prípade aj Hellboy, Liz Shermanová a Abe Sapien, ktorí majú viac starostí o profesora ako o nejakú upírku. To sa ale zmení po tom, keď natrafia na hordu duchov, fantómových vlkov, čarodejnice, harpie, obrovského vlkodlaka a samotnú Erzsebet. To ale ešte nie je koniec všetkých dní, keď sa zjaví bohyňa Hecate, Kráľovná čarodejníc.
Ak chcete sledovať dianie okolo Hellboya trochu intenzívnejšie, odporúčam vám pozrieť sa na blog producentov týchto filmov na: http://hellboyanimated.typepad.com/.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB