Vrak

PnP
Podporte scifi.sk
Kai pomaly zliezal jaskynným otvorom a na vlhkom povrchu hľadal bezpečné výčnelky. Nevybrali si s Murou na túto výpravu práve najlepší deň. Už cesta mokrým lesom im trvala o hodinu dlhšie ako mali v pláne.
„Za chvíľku sme na konci!“ ozval sa jej hlas spod neho aj s ozvenou.
„Nemala byť jaskyňa podľa meraní hlbšie?“
„Zdá sa, že aj náš hĺbkomer sa môže mýliť.“
Zosunul sa asi o dva kroky keď počul dopad jej topánok na zem.
„Kai?“ znela veľmi znepokojene.
„Áno? Už to bude.“
Keď dokončil Kai svoj zostup a nasledoval Murin pohľad do priestoru nechápal na čo sa pozerá. V rozsiahlej sále z tmavého kameňa sa nachádzal obrovský vrak dreveného korábu, ktorému zo všetkých otvorov prenikalo hebké tmavozelené svetlo. „Podobné plavidlá sa nevyrábajú už storočia,“ hlesol.
„To ťa najviac zaujíma? Že je tá plťka stará? Ako sa tu dofrasa dostala? Čo znamená to svetlo?“
„Poďme rovno späť hore.“
Narastala v ňom panika. Rád objavoval, miloval každú minútu keď s Murou odkrývali neznáme miesta, no toto bolo úplne niečo iné.
„Nehrozí. Vyber baterku a poďme si to obzrieť aspoň trochu zblízka. Dovnútra ísť nemusíme.“
„Dobre, ale nezdržujme sa.“
Ako sa k lodi približovali, svetlo sa začalo sústreďovať do zadnej časti lode. Vymenili si znepokojené pohľady ale pokračovali. Občas sa im pošmykli nohy ale k trupu dorazili bez problémov. Drevo, z ktorého bola loď vyrobená, bolo stále v skvelom stave a takmer nepoznačené vplyvom vlhkosti a času. Zdalo sa akoby bola osvetlená už len jedna kajuta.
„Musíme zistiť, čo sa tu deje,“ prosebne pozrela Mura na Kaia.
Kai sa jej zapozeral do modrých očí, ktoré ako vždy čiastočne utíšili jeho strach. Vracala sa mu chuť na dobrodružstvo. Veď aj povrazový rebrík na boku vraku stále pevne držal.
„Poď. Pomôžem ti k prvej priečke,“ vyzdvihol Muru nahor a vyštveral sa potom za ňou.
Paluba vyzerala ako nová, nič ich neprekvapilo a tak sa pohli rovno do podpalubia. Opatrne hľadali kajutu, ktorá ich zaujímala až kým po chvíli nezazreli pás svetla pod jednými z dverí. Zároveň začuli jemné pohmkávanie a čľupkanie vody. Mura nezaváhala, prešla ku kľučke a dvere otvorila. Kai stihol len bezradne natiahnuť za ňou ruku. V menšej miestnosti zariadenej dreveným nábytkom sa uprostred nachádzala veľká keramická šálka aj s podšálkou. Zdobená bola rastlinným motívom a v nej sa kúpala v tom neuveriteľne zvláštnom tmavozelenom svetle neznáma vysmiata bytosť.

BocianSara

BocianSara
Požieračka fantastických príbehov.

Diskusia

YaYa
Nj, to sa stane, že sa za hodinu stihne len úvod ;) Pokračuj, som zvedavá, čo to bola za bytosť.
19.06.2021
kAnYs
Ehm. What? Ako, napisane to bolo dobre, ale ako YaYa pisala je to iba uvod. Vysumelo do prazdna. Needs more.
20.06.2021
8HitBoy
Ako píšu ľudkovci nado mnou, posledná veta je v tejto mikropoviedke pointou a problém s ňou je, že necháva čitateľa nahypovaného na viac, čo ale nepríde. Možno to skús fakt rozpísať do niečoho dlhšieho a pridať v budúcnosti ako nesúťažnú poviedku, alebo rovno skús nejakú súťaž. Priama reč bude chcieť ešte vyleštiť, ale potenciál tam je.
20.06.2021
BocianSara
Ďakujem :) Zisťujem, že tieto PnP sú super na to, že si k písaniu naozaj sadnem. Len tým ako som zvyknutá písať je pre mňa hodina žalostne málo aby som vytvorila plnohodnotný príbeh :D Možno raz :D
20.06.2021
B.T. Niromwell
Nuuž, do FP je ešte týždeň, tak by sme boli radi, ak by si nás nenapínala a mohli sme to dočítať :)
20.06.2021
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.