Pád

Vo svojej nahote a nekonečnom blúznení som nazrel do toho miesta. Uvidel som strašne svety. Nepriateľská inakosť bola kyselinou, leptajúcou zlomky mojej mysle.
Filmová história scifi
V rohu spálne, hneď vedľa postele začala byť posledne väčšia tma ako zvyčajne. Manželka sa pokúšala viac vetrať odstránili sme záclony. Ani elektrické svetlo nedokázalo vyhnať tmu z rohu .
,,Čo budeme robiť,“ spýtala sa ma .
Chcel som tu tmu mať preč, ale čím viac som sa na ňu pozerám tým viac sa moja vôľa zbaviť sa jej zmenšovala.
,,Počúvaš ma,“ jej hlas znel zúfalo.
,,Počúvam ťa,“ snažil som sa ju ukľudniť ale iba na oko. Vôbec som ju nepočúval. Myšlienky sa mi zbiehali k tme v rohu.
Ten večer sme išli spať. Od kedy sa tu objavila tá tma akoby mi na ramenách narastala ťarcha. Bol to pocit akoby som bol niečo nosil na ramenách.
Manželka mi popriala dobrú noc. Nič som neodpovedal zostal som ticho. Čiernota číhala blízko pri hlave a cítil som ako sa naťahuje. Je to len tma nemôže sa naťahovať.
Prisahám, že sa ma dotkla. Čierne ramena hladiace moju tvár. Vpýjajúce sa do mojej hlavy.
Chcel som vykríknuť ale nedalo sa. Jazyk ani ústa ani nič som nedokázal ovládať. Kričal som a skuvíňal, žobral o milosť. Moc tmy bola neúprosná.
Zmocnil sa ma prenikavý chlad, odporný zápach staroby a plesne. Tekutá ohavnosť obtekajúca moju dušu. Videl som vednúce spomienky na detstvo. Postupne strácali radostnosť a fádnosť.
Nariekal som v terore lámajúcom príčetnosť a tekutá tma kdesi v diaľke chrochtala blahom. Ale na okamih ako sa oblažovala nestrážila tak intenzívne jednu vec. Tma na tom mieste bola deravá a spretrhaná. Neľpela dominanciou.
Vo svojej nahote a nekonečnom blúznení som nazrel do toho miesta. Uvidel som strašne svety. Nepriateľská inakosť bola kyselinou, leptajúcou zlomky mojej mysle. Ale videl som ako tá ohavnosť čo zvierala mňa prehrala. Nechápal som čo videl. Jasné bolo jedno to niečo bolo zvrhnuté nech už prehralo akýkoľvek boj je tu. Ponížená a hľadal silu.
Ak to je oslabené tak stále dosť silné aby to bolo parazitom.
Nedokážem s tebou nič spraviť. Vyhral si. Ale neboj niekto ťa zabije a ak bude treba zhodí ešte nižšie.
Vyčerpal som okamihy kedy vec oslavovala a nesústredila sa úplne. Rýchlo prišla na to, čo som videl. Černotou mykla neľudská zúrivosť. Na kratučkú chvíľu akoby hovorila, že ma chcela ušetriť. Spomienky vybledli až sa stratili tmy. Šialenstvom infikovaná myseľ sa roztrieštila.
,,Prosím preber sa muž môj!“ naliehavo plakala ženu. A zúfalo plakala lomcujúc nehybným telo než zbadala prázdne oči plným teroru.

Radian

Radian
Milovník military sci-fi, výkonný dôstojník prvej slovenskej lode HMS Carronade, obdivovateľ H. Harrigntonovej a nepríčetný technokrat.

Diskusia

Marek Páperíčko Brenišin
Nie je to zlé. Akurát si zaujímavý nápad pochoval pod balastom zbytočných opisov, ktoré tu nesedia. Horor totiž pracuje s očakávaním a ja som tu žiadne nemal. Oceňujem ale zlepšenie gramatiky a formy, normálne sa to dobre čítalo. Dávam 6.bodov, nech makas ďalej
20.02.2021
8HitBoy
Fúha! Pre mňa dosť rozporuplné! :)
Na jednej strane pekný nápad a miestami pôsobivé obrazy a opisy, na druhej strane kopa chýb a štylistických fujfujov. Ak si môžem tipnúť, asi si si to po sebe nestihol prečítať? Je to škoda, poviedka by bola isto ešte lepšia, keby ju stihneš učesať.
Drž sa, vidíme sa nabudúce!
20.02.2021
B.T. Niromwell
Asi to bude PNP, ale trochu tomu ublížila priamočiarosť, nebudovalo sa napätie, len sme sa vrhli priamo do obrazu. Al emalo to veľmi zaujímavé momenty.
20.02.2021
YaYa
Potenciál tam je. Náznaky atmosféry. Text je ale plný chýb a niekedy som pritom, ako som sa snažila rozlúštiť vety, prestávala vidieť obraz. Asi to bolo narýchlo, že? Inak, nemám veľmi rada, keď sa príbeh rozprávaný v prvej osobe končí smrťou. Kto ho potom rozpráva?
21.02.2021
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.