Hrdina

Perzeus švihol mečom a odťatá laba s krvavou spŕškou vyletela do vzduchu.
Filmová história scifi
Perzeus švihol mečom a odťatá laba s krvavou spŕškou vyletela do vzduchu. Mantichora zarevala od bolesti, ohnala sa po ňom druhou labou, a v tesnej následnosti aj jedovatým škorpiónim chvostom. Pazúrom sa stačil uhnúť, ale chvost ho prekvapil a len tak-tak ho zachránil štít. Otrávený bodec ho ale prerazil. Dobrá správa bola, že tesne minul ruku. Tá zlá zase, že zničil upevnenie remeňa a tým prakticky spravil zo štítu závažie. Perzeus odhodil teraz už nepotrebný kus drava a bronzu a začal mantichoru obchádzať sprava.
Jeho priateľ Akrisios medzitým využil nepozornosť beštie a zaútočil na ňu zozadu. Mantichora ho však zbadala. Napriek chýbajúcej končatine bola bleskurýchla. Vyhla sa seku a jedovatý chvost sa zabodol Akrisiovi do krku. Muž ani nevykríkol. Vydal len zachrčanie a pomaly sa zosunul na zem.
Perzeus sa s neartikulovaným revom vrhol na neľudského nepriateľa. Mantichora sa svižne obrátila, uvoľňujúc si pritom chvost. Vyhla sa Perzeovmu zúrivému seku, a potom ďalšiemu, a sama sa pripravila na protiútok. Zle však rozložila svoju hmotnosť. Štvrtá končatina, ktorá by jej dodala stabilitu, už nebola na svojom mieste, a keď vyrazila dopredu, zrútila sa na zem. Perzeus ľahko ukročil jej nedokončeným úderom, priskočil k nej, a vyhnúc sa poslednému zúfalému úderu chvosta jej odťal hlavu.
Ťažko dýchal, ale nemal čas na odpočinok. Pribehol k Akrisiovi, ale, ako čakal, jeho priateľ bol mŕtvy. Posledný z jeho priateľov. Keď vyplávali, bolo ich dvadsať. Dvadsať hrdinov. Stáli však proti čarodejniciam, príšerám, kentaurom. Jeden po druhom umierali. Potom ledva dokázali udržať loď plavbyschopnú. Možno preto aj stroskotali. Proti mantichore bojovali už len on a Akrisios. A teraz bude musieť ísť zabiť Medúzu sám.
Mlčky sa rozlúčil s priateľom, vzal si iba svoj meč a vydal sa na cestu. Miesto, kde žila Medúza, bolo blízko, a vďaka zvukom boja o ňom už určite vedela. Jej skrýša bola v rozvalinách starého chrámu. Určite si to miesto vybrala - okrem toho, že sa dalo ľahko brániť - práve preto, aby sa mohla vysmievať bohom. Perzeus sa opatrne a potichu pohyboval medzi starými stĺpmi a sochami. Vedel, čo Medúza dokáže, a nehodlal jej dať akúkoľvek výhodu. Zakrátko začul tichý, pobavený sykot. Takže hra sa začala. Uvidíme, kto z koho.
Vtom sa zastavil. Zrkadlo. Zabudol zrkadlo. A nemá už ani svoj blýskavý štít.
To bola posledná myšlienka, ktorá mu prešla hlavou.

Jozef Frajkor

Jozef Frajkor
Fanúšik kníh, hier, filmov, doskoviek, všetkého zo žánru fantastiky. Človek aktívne sa snažiaci, spolu so svojou super manželkou, šíriť svetlo našich žánrov v čajovni Abarat, a spolu s ďalšími super ľuďmi na festivale PegasCon.

Diskusia

Monika Kandriková
Pekná bitka - hlúpy hrdina. :D :D Mal sa s niekým porozprávať a bol by dozaista prežil. :D
27.06.2020
8HitBoy
Príjemne napísaná variácia na grécke mýty. Teším sa na ďalšie poviedky!
27.06.2020
YaYa
Hrdina, nehrdina, pri balení treba spísať zoznam :) Akčné scény sa mi čítajú ťažko, ale v tejto som sa ešte celkom dokázala zorientovať. A za twist v závere to stálo.
29.06.2020
B.T. Niromwell
Tá bojová scéna to dosť privalila, ale oceňujem nuansy, kde bolo detailne opísané, čo ktorého bojujúceho stálo život. Inak je to veľmi čisto a skúsene napísané, už len trochu odľahčiť nejakými dialogmi alebo dejom, abzy to nebolo celé len opis jednej akcie.
27.07.2020
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.