Hviezda

Poviedky na počkanie
Filmová história scifi
Pod stolom svietil pár očí. Holub trpezlivo vyčkával na svoju chvíľu, ani na okamih nespúšťajúc z očí svoju korisť. Hviezda. Je tam, takmer na dosah ruky. Stačí ju získať a všetko, po čom kedy túžil, bude jeho. Bodlinkino srdce. Drobný imp sa zachvel od vzrušenia.
Opierala sa o nízky múrik a fajčila cigaretu. Bodlinka. Pohľadom kĺzal po jej štíhlom tele pokrytom mäkkou hnedou srsťou. Pri nej sa vždy cítil ako školák. Nádych, výdych. Kopol do seba panáka lacnej pálenky, spotené dlane si utrel do nohavíc a vykročil.
„Čau, cica...“ Zapriadol. „Môžem si ťa pohladkať?“
„Daj si oraz, sopľoš.“ Odsekla, sotva mu venujúc pohľad.
„No tak bejby, daj mi šancu.“ Nevzdával to. „Ja nie som žiadna kecka. Pre tvoj úsmev urobím čokoľvek.“
Bodlinka pomaly vyfúkla dym a uškrnula sa.
„Čokoľvek?“
Pomaly prikývol.
„Tak mi prines hviezdu.“
Holuba zamrazilo.
„Na čo ti bude hviezda?“
„Do toho ťa nič. Teraz vypadni a bez hviezdy sa nevracaj.“
Znelo to ako nemožná úloha. Holub však dostal nápad. Teraz sledoval svoj cieľ: modrý kameň, zdobiaci hrdlo dámy v stredných rokoch. Hviezdny zafír. To je jeho hviezda.
Svetlo v miestnosti odrazu zablikalo a zhaslo. Teraz. Holub vyrazil spod stola. Bol rýchly a vrtký, šikovne kľučkoval pomedzi postavy ponorené v temnote. Schopnosť vidieť v tme mu dávala oproti ľuďom výhodu. Bez väčších ťažkostí identifikoval voj cieľ. Ostré pazúriky zaťal do drahej látky ženských šiat a vyšvihol sa na holé ľudské rameno. Ozval sa prenikavý výkrik.
V tej chvíli miestnosť znovu zalialo svetlo. Holub s drahokamom v rukách, sa zháčil. Všetky oči sa upierali na neho. Pocítil tupý náraz do zátylku.
Hviezdy boli posledné, čo videl.

Myrmarach

Myrmarach
Tvorivá Jack-of-all-trades, toho času na materskej dovolenke.

Diskusia

Marek Páperíčko Brenišin
Trošku som sa strácal v úvode, chýbali mi reálie sveta. Neviem, či je holub vták alebo patrí k impom ako Bodlinka. Ale ten záver bol neskutočný :-D Za 8.
28.09.2019
hayd
Ženy v stredných rokoch vedia, čo chcú ...a to je dobre aj pre ostatných ... :)
28.09.2019
cyberstorm
Pekne napisane. Aj celkom dobra atmosfera. Ale...nechapem. Fakt som sa snazil a precital som to tri krat. Ale nechapem. Bol to clovek alebo vtak? A preco zrovna zafir (star sapphire existuje, uznavam, tak ako aj star ruby...oba odrody korundu). A naco to? A bodlinka bola holubica? Hmmm.. Skoda, zatial 7.
29.09.2019
Myrmarach
Holub neznamená vždy vták. Pohyblivým terčom, ktoré slúžia na cvičenie streľby, sa tiež hovorí holuby. V prenesenom zmysle je teda Holub - neskúsený človek, "pohyblivý terč". V 7. vete píšem, že sa jedná o impa, ďalej sa v texte vyskytuje nejaké to základné info - je drobný, osrstený, so svietiacimi očami (predstav si ho ako antropomorfnú mačku).
29.09.2019
Milan "Miňo" Tichý
No ja neviem. Napísané dobre, čo sa už celkom v PNP stáva pravidlom ( chvalabohu ), ale asi som to tiež celkom nepochopil...Ok, mal doniesť svojej milej hviezdu (i keď neviem, či bol hlúpy a blbý, keď nevidel, že o neho vôbec nestojí a že ani ona za to nestojí) a tak chcel ukradnúť zafír z krku nejakej ženy. Koniec bol nápaditý ale inak ma to nejak nechytilo.
03.10.2019
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.