Koniec neznámych

zaujimava zapletka vo svete podsvetia
Filmová história scifi
ÚVOD
„Aký chladný večer.“ poznamenal a vykročil po dažďom zmáčanej ceste.Takéto chladné počasie nemal rád. Dnes zostal v práci dlhšie, takže domov sa vracal veľmi neskoro. Nevadí. Teraz už má všetko pod kontrolou on. Trochu ponocovania za to stojí. Aj napriek zime, ktorá sa mu zarezávala hlboko pod kožu a bodala ho na tvári, usmieval sa. Bol so sebou nadmieru spokojný. Podarilo sa mu takmer nemožné. Už sa bude len z diaľky pozerať na tých úbožiakov, ktorí sa budú márne snažiť napodobniť ho. Akí sú len hlúpi. Nech sa budú akokoľvek pokúšať, nemajú šancu. Škodoradostne sa zasmial. Vždy chcel mať moc a teraz ju má. Z ostatných si urobí otrokov. Jeho nepriatelia zaplačú nad svojím osudom.Neveriaci uveria. Slepí uvidia. Nepočujúci začujú slová slávy. Dozvedia sa, čoho je schopný. Jeho myšlienky odnášal mrazivý vietor až tam, kam ľudské oko nedovidí a iba jemne blikajúce pouličné lampy a okná starých spráchnivených domov videli, čo sa v tú noc udialo. Myslel si, že je sám. Nevedel však, že existuje niekto, kto ho sleduje vo dne v noci. Myslel len na seba a na svoju pomstu a neuvedomoval si, že jeho budúcnosť a sny môžu byť ohrozené. Ani si nevšimol, že ktosi stojí opodiaľ. Niekto, kto ho veľmi dobre pozná, tuší, čo zamýšľa a chce mu to prekaziť. Keby to vedel, asi by nebol taký šťastný, neusmieval by sa tak ako doteraz. Keby o tom vedel, všetko by bolo úplne inak.
Tajomný neznámy stojaci niekoľko metrov od neho zatiaľ úpenlivo premýšľal, čo urobí. Nenávideli sa, odkedy na seba prvýkrát pohliadli. Pamätal si to až pridobre. Po rozume mu neustále behali myšlienky spojené s ním. Jeho uhrančivý pohľad mu nedával spať. Jeho hnev sa nedal opísať slovami. Všetka nenávisť, ktorá sa v ňom nazbierala za tie roky chcela von. Nechať slová a činy len tak plynúť. Ako hladom umierajúce zviera, obzeral si svoju korisť. Konečne ukojí svoj hlad po pomste. Zbaví sa ho raz a navždy. Nech si kľudne myslí, že má vyhraté. Opak však bude pravdou. Vie ale, že sa nesmie unáhliť. Takéto niečo nezvládne každý. Ale on je pripravený na čokoľvek. Nedopustí, aby všetko získal ten hlupák. Počkal, kým zájde do domu, vytiahol mobil, dokrčenú vizitku a vyťukal číslo. „Zdvihni to.“ zamrmlal si pre seba tak, aby ho nepočuli okoloidúci. V tomto čase bývali ulice takmer prázdne, len občas sa niekto vynoril z hustej hmly. Jemu to takto vyhovovalo. Kto by podozrieval človeka nevinne sa túlajúceho po meste? Z mobilu sa náhle ozval niečí hlas: „Haló?“
„Dobrý večer. Vy ste Rubeli?“ opýtal sa.
„Áno.“ odpovedal hlas „Prečo?“
„Mám pre vás prácu.“ povedal neznámy a pery sa mu skrivili do zlomyseľného úškrnu. Víťazstvo bude už čoskoro patriť jemu. Iba jemu.
Po dnešnej noci ho už nik nezastaví...

lenka

lenka

Diskusia

draculin
A uz zase! Ludia,preco to robite??? Toto nie je ani uvod,ani prva kapitola - su to len DVA odstavce nejakeho dlhsieho celku o ktorom nic nevieme.Odstavce nic nepovedia,nie je toho dokonca ani tolko,aby to citatela navnadilo na dalsie pokracovanie.Prilis je toho malo...to je vlastne vsetko,co sa k tomuto da povedat.Chce to trosku sebadiscipliny a napisat nieco aspon ako-tak ukoncene.Miestami trosku skripal slovosled a obidva monology posobili trosku tazkopadne a umelo - ale to by nemuseli byt kriticke chyby,ak by zvysok za nieco stal.Cize este pis a uvidime :) ..zatial sa to vsak neda hodnotit nijak pozitivne..
03.11.2010
jurinko
Draculin ma pravdu. Napis toho viac, nech sa to da hodnotit. Lebo aj ked to nebolo vylozene zle, vzorka bola prilis mala na podrobenie testom. A preto vysli testy ako nepriekazne. Nie negativne ani pozitivne, ale nepriekazne. Nemozem hodnotit, potrebujem vacsiu vzorku. Tak ju posli.
03.11.2010
Aldeberan
dal som 4. paradoxne, bolo to celkom obstojne napísané (aj keď je ešte čo zlepšovať) a dokonca ma to dokázalo zaujmuť. ako začiatok poviedky by to bolo fajn, jediný problém je v tom, že to nepokračovalo. možno raz :)
03.11.2010
Ján Onofrej
súhlasím so všetkým čo bolo povedané...hlavne "už zase?!" a "možno raz" ....a rovnako nehodnotím, nie je čo..ale to čo je, bolo napísané celkom dobre - ale nech je to najslabšie zovšetkého čo bude:)..........otázka všeobecne: čo tak zaviesť dolnú hranicu napr. 1 A4 vo worde? kratšie by museli dostať výnimku, ale to by si ich niekto kompetentný musel prečítať...... dobre, kecám, ja viem :) ale aj tak sa to pýtam:)
06.11.2010
draculin
Davat minimalny rozsah je nonsens. Co ak niekto napise vybornu minipoviedku? Vyhodou scifi.sk je, ze ide o mimoriadne otvoreny server, kde su pravidla naozaj minimalisticke - a nema zmysel ich sprisnovat. Ja na kazdom cloveku co chce pisat,aby pouzival hlavu a uvedomil si,aky rozsah je primerany.Ak to netrafi, dostane sprda :)
06.11.2010
Ján Onofrej
no veď preto by pri kratších bolo potrebné to prečítať tým, kto poviedky pridáva...alebo ako to funguje:) ...ale veď som hovoril že kecám :D ale pravda, zmizlo by nám tak veľa "výtvorov":))
06.11.2010
jurinko
Ja to pridavam a kazdu poviedku tak zbezne preletim, ci tam je nejaky fantasy prvok. A limit na rozsah by mohol byt fajn, ale aj tak ti nepomoze. Blbe prology vedia ludia roztahat aj na tri-styri strany, a naopak, vydarene mikropoviedky mozu mat pol strany. Takze je ten limit vlastne hovadina :-)
08.11.2010
Ján Onofrej
ja som to vedel:))
08.11.2010
lenka
takze dakujem za rady a pokusim sa zlepsit.....do konca tyzdna bude "1.kapitola"
09.11.2010
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.