Beren a Lúthien (2017)

Výpravný príbeh Berena a Lúthien privádza čitateľov späť medzi ľudských, elfských i trpasličích obyvateľov Tolkienovej Stredozeme. Autor tento príbeh osudovej lásky napísal už v roku 1917, po návrate z bojísk prvej svetovej vojny. Počas ďalších rokov príbeh dopĺňal a prepracovával, ale jeho jadro zo...

Info

Slov. názov Beren a Lúthien
Orig. názov Beren and Lúthien
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Výpravný príbeh Berena a Lúthien privádza čitateľov späť medzi ľudských, elfských i trpasličích obyvateľov Tolkienovej Stredozeme. Autor tento príbeh osudovej lásky napísal už v roku 1917, po návrate z bojísk prvej svetovej vojny. Počas ďalších rokov príbeh dopĺňal a prepracovával, ale jeho jadro zostalo nezmenené: láska medzi smrteľným mužom Berenom a nesmrteľnou elfkou Lúthien, vzťah, ktorému Lúthienin otec neprial, a preto Berenovi uložil nesplniteľnú úlohu - aby pripravil temného pána Melkora (Morgotha) o drahocenný silmaril. Vydaný text z existujúcich verzií, tlačených aj netlačených, prozaických i veršovaných, starostlivo zrekonštruoval Tolkienov syn Christopher, a legenda o Berenovi a Lúthien môže prvýkrát vyjsť v úplnej podobe aj s komentárom, ktorý ukazuje jej premeny.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2023: Prekladová Fantasy tvorba

Najlepšie dospelácke fantasy knihy za rok 2023 v slovenskom a českom preklade! A že ich teda nie je málo! Ktoré z nich ste čítali vy?

0 komentárov

Knihy mesiaca: november 2023

November sa nám riadne rozrástol. Napriek tomu, písmenkáče, bublinkáče a celkovo papieráče za minulý mesiac :)

0 komentárov

Ukážka: J.R.R. Tolkien - Beren a Lúthien

Konečne sme sa dočkali! Beren a Lúthien v preklade!

0 komentárov