Volanie Cthulhu a iné hrôzostrašné príbehy (2023)

Volanie Cthulhu je majstrovské dielo od legendárneho H. P. Lovecrafta. V tejto ilustrovanej zbierke ho dopĺňa desať ďalších poviedok, životopis autora a bohatý poznámkový aparát. Howard Phillips Lovecraft patrí medzi najvýznamnejších hororových spisovateľov 20. storočia. Zmenil tvár žánru na nepo...

Info

Slov. názov Volanie Cthulhu a iné hrôzostrašné príbehy
Orig. názov The Call of Cthulhu
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Volanie Cthulhu je majstrovské dielo od legendárneho H. P. Lovecrafta. V tejto ilustrovanej zbierke ho dopĺňa desať ďalších poviedok, životopis autora a bohatý poznámkový aparát. Howard Phillips Lovecraft patrí medzi najvýznamnejších hororových spisovateľov 20. storočia. Zmenil tvár žánru na nepoznanie a jeho meno sa stalo synonymom hrôzy zo zvrátených kultov, kozmických netvorov a nepochopiteľných síl spoza hraníc priestoru a času. Zlovestná atmosféra jeho príbehov si podmanila celé generácie čitateľov a Lovecraftova sláva rokmi iba rastie. V tejto zbierke prinášame prierez jeho ranými príbehmi aj najmonštruóznejšími klasikami. Obsahuje poviedky Dagón, Nyarlathotep, Vyvrheľ, Krysy v stenách, Volanie Cthulhu, Farba z vesmíru, Hrôza v Dunwichi, Mačky z Ultharu, Bezmenné mesto, Slávnosť a História Necronomiconu. Uzatvára ju životopis H. P. Lovecrafta z pera Sebastiána Jahiča a bohatý poznámkový aparát prekladateľa. Vydanie sprevádzajú ilustrácie Marcela Hamzu.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

H. P. Lovecraft – Volanie Cthulhu a iné hrôzostrašné príbehy: Zhmotnená láska k majstrovi hrôzy (recenzia)

Diela od H. P. Lovecrafta sa po rokoch opäť dočkali slovenského prekladu. Stojí kniha za kúpu?

0 komentárov

Ukážka: H. P. Lovecraft - Volanie Cthulhu a iné hrôzostrašné príbehy

Prinášame vám ukážku z slávneho Volania Cthulhu, prvej časti plánovaného súborného vydania tvorby H. P. Lovecrafta v slovenskom jazyku!!!

0 komentárov