Rytmus války (2020)

Po vytvorení koalície ľudských kráľovstiev proti invázii nepriateľov trávi Dalinar Kholin a jeho rytiersky Lúč rok v zdĺhavej a brutálnej vojne, ktorá nemá víťaza. Každý strategický ťah spojencov je ohrozený hrozbou Taravangianovej zrady. Zatiaľ čo objavy bádateľského tímu Navani Kholinovej pomaly z...

Info

Slov. názov Rytmus války
Orig. názov Rhythm of War
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Po vytvorení koalície ľudských kráľovstiev proti invázii nepriateľov trávi Dalinar Kholin a jeho rytiersky Lúč rok v zdĺhavej a brutálnej vojne, ktorá nemá víťaza. Každý strategický ťah spojencov je ohrozený hrozbou Taravangianovej zrady. Zatiaľ čo objavy bádateľského tímu Navani Kholinovej pomaly začínajú charakter vojny meniť, nepriateľ sa chystá na rozsiahlu a nebezpečnú operáciu. Preteky v zbrojení, ktoré nasledujú, menia samotné jadro ideálov Lúča a poodhaľujú tajomstvo starodávnej veže, ktorá kedysi bývala centrom ich sily. Kaladin Búri požehnaný sa medzitým vyrovnáva so svojou meniacou sa rolou v Rytierskom Lúči a vetroborci čelia novému problému: zatiaľ čo sa prebúdzajú noví a zákerní Žhnúci a zapájajú sa do vojny, sprení odmietajú zväzky s človekom, ktoré by posilnili rady Rytierskeho Lúča. Adolín sa Šalán sa teda vydávajú ako vyslanci Lúča do pevnosti cisprenov v Tieňomare a na výsledku ich diplomatického konania do značnej miery závisí budúca existencia ľudstva.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

To najlepšie za rok 2022: Fantasy

Minuloročná nádielka fantasy bola extrémne bohatá a tak sme sa rozhodli počet tých najlepších fantasy titulov rozšíriť. Nech sa páči, najlepšie fantasy knihy minulého roku :)

0 komentárov