K čemu jsou zbraně (1990)

Muž, ktorý má rád zbrane, štvaný démonmi vlastnej minulosti. Muž, ktorý je sám o sebe najúčinnejšou zbraňou. Násilím bráni ďalšiemu, snáď horšiemu násiliu. Psychopatický robot, ktorý rád rieši problémy svojim vlastným, brutálnym spôsobom. Tí obaja patria do "Zvláštnych okolností", tajnej výzvedne...

Info

Slov. názov K čemu jsou zbraně
Orig. názov Use of Weapons
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Muž, ktorý má rád zbrane, štvaný démonmi vlastnej minulosti. Muž, ktorý je sám o sebe najúčinnejšou zbraňou. Násilím bráni ďalšiemu, snáď horšiemu násiliu. Psychopatický robot, ktorý rád rieši problémy svojim vlastným, brutálnym spôsobom. Tí obaja patria do "Zvláštnych okolností", tajnej výzvednej služby Kultúry. Kultúra, spoločnosť strojov a ľudí, riadená strojmi a ľudia tu žijú v úplnom dostatku. Nebezpečenstvo číha vonku za hranicami vplyvu Kultúry, zo strany susedných „primitívnejších“ spoločností. Oddelenie „Zvláštne okolnosti“, tajná výzvedná služba Kultúry, má za cieľ sledovať okolité sústavy, skúmať spoločnosti, ktoré tam žijú a prípadné hrozby eliminovať skôr, ako budú môcť Kultúru ohroziť. Jej agenti majú za úlohu spoločnosti infiltrovať a učiť sa od nich a zbierať informácie. Kultúra po Zakalwem žiada ďalšiu prácu. Vysiela ho vyhľadať dávneho učiteľa a mentora do politicky nestabilnej hviezdnej sústavy a zverbovať ho do svojich služieb. Platba, ktorú Zakalwe požaduje, je stretnutie so ženou, ku ktorej ho silne púta jeho záhadná minulosť.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

To najlepšie za rok 2022: Science fiction

V roku 2022 vyšlo obrovské množstvo zahraničných žánrových kníh preložených do českého alebo slovenského jazyka. Z nich Vám ponúkame výber tých najlepších a najzaujímavejších scifíčok.

0 komentárov

Ďalšie objekty v ságe