Slovenské temno (2022)

História Slovenska, no predovšetkým jeho folklór a slovesná kultúra sú úzko späté a previazané s ľudovými povesťami, bájkami a legendami. Avšak aj súčasná doba vie z talónu vytiahnuť nejeden podivný, záhadný či strašidelný príbeh, niektoré sme dokonca zažili na vlastnej koži. Trinástka skúsených ...

Info

Slov. názov Slovenské temno
Orig. názov Slovenské temno
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia História Slovenska, no predovšetkým jeho folklór a slovesná kultúra sú úzko späté a previazané s ľudovými povesťami, bájkami a legendami. Avšak aj súčasná doba vie z talónu vytiahnuť nejeden podivný, záhadný či strašidelný príbeh, niektoré sme dokonca zažili na vlastnej koži. Trinástka skúsených slovenských autorov inšpirovaných bohatou slovenskou históriou sa rozhodla oživiť jej odkaz v príbehoch, ktoré vás prenesú do známych či menej známych kútov Slovenska opradených hrôzostrašnými povesťami a desivými dedinskými povedačkami. Zavítate do Iže, kde budete odkrývať tajomstvá starých rímskych hrobov, zúčastníte sa tradičnej internátnej špiritistickej seansy s nepredvídateľnými následkami, navštívite zákutia súčasnej Bratislavy s prapodivnou budovou ovplyvňujúcou osudy ľudí, prežijete zimomriavky s nejasným zlom na Šibeničnom vrchu, zakúsite mrazivú atmosféru hlbokých kysuckých lesov a na Horehroní stretnete známeho evanjelického farára Sama Chalupku v netradičnej úlohe.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Slovensko je naozaj temné (niekedy)

Gotických príbehov z našich končín je požehnane. Aké sú tie v tejto knižke?

0 komentárov

Slovenské temno: gotika s bryndzou a oškvarkami

Minulý rok sa vydavateľstvu Hydra podarilo pridať do svojej série tematických antológií hneď dva nové tituly, Vianoce, zas Vianoce a Slovenské temno. Práve druhej menovanej sa dnes pozrieme na zúbok.

0 komentárov

To najlepšie za rok 2022: Slovenská scéna

Prinášame vám prvý článok snažiaci sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2022. Nech sa páči - to najlepšie z domácej slovenskej scény.

0 komentárov