Vzpomínka zvaná říše (2019)

Fascinujúca space opera z diplomatických kruhov ďalekej galaxie. Veľvyslankyňa Mahit Dzmare po príchode do centra medzihviezdnej Teixkalánskej ríše zistí, že jej predchodca, skorší veľvyslanec malej, ale vášnivo nezávislej ťažobnej stanice, je mŕtvy. Nikto však nechce priznať, že jeho smrť nebola...

Info

Slov. názov Vzpomínka zvaná říše
Orig. názov A Memory Called Empire
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Fascinujúca space opera z diplomatických kruhov ďalekej galaxie. Veľvyslankyňa Mahit Dzmare po príchode do centra medzihviezdnej Teixkalánskej ríše zistí, že jej predchodca, skorší veľvyslanec malej, ale vášnivo nezávislej ťažobnej stanice, je mŕtvy. Nikto však nechce priznať, že jeho smrť nebola náhodná - ani to, že v období nestability, ktoré najvyššie poschodia cisárskeho dvora nedávno zachvátila, môže byť Mahit ďalšia na rade. Mahit musí zistiť, kto za vraždou stojí, ochrániť svoju stanicu pred teixkalánskou dravou rozpínavosťou a sama vyviaznuť živá. Manévruje pritom cudzou kultúrou, ktorá ponúka až príliš veľa zvodov, rozohráva vlastné intrigy a skrýva nebezpečné technické tajomstvo, ktoré môže predznamenať zánik stanice a jej spôsobu života – alebo ju zachrániť pred zničením.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

Byzantská space opera v podaní Arkady Martineovej

Recenzia knihy Vzpomínka zvaná říše, ktorá okúzli fanúšikov klasických space opier, prepracovaných príbehov a výborne napísaných postáv.

0 komentárov

To najlepšie za rok 2021: Science fiction knihy

Pokračujeme v sérii článkov snažiacich sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2021. Nech sa páči - to najlepšie z knižnej science fiction.

4 komentárov