Slavná Nemesis (1932)

V romanete Slávna Nemesis a ďalších dvanástich poviedkach sledujeme osudy výstredných – a pre nás úplne blízkych – postáv, blúdiacich v prostredí, kde je ťažké rozlíšiť, čo je sen a čo skutočnosť. Typický hrdina týchto rozprávaní prahne po nedosiahnuteľnom prízraku, fantóme, kvôli ktorému sa neohroz...

Info

Slov. názov Slavná Nemesis
Orig. názov Slavná Nemesis
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia V romanete Slávna Nemesis a ďalších dvanástich poviedkach sledujeme osudy výstredných – a pre nás úplne blízkych – postáv, blúdiacich v prostredí, kde je ťažké rozlíšiť, čo je sen a čo skutočnosť. Typický hrdina týchto rozprávaní prahne po nedosiahnuteľnom prízraku, fantóme, kvôli ktorému sa neohrozene vydáva na vrcholky hôr, do hlbokých hvozdov či liečební pre choromyseľných, stretáva sa s umrlcami, blúzny, s vypätím vôle chce prekonať hranice možného a dosiahnuť kýžené každodenný ho nikdy a za žiadnych okolností nemôže uspokojiť. Ladislava Klímu (1878-1928), tohto originálneho mysliteľa a spisovateľa, na konci knihy bližšie predstavuje aj jeho Vlastný životopis, v ktorom sa úprimne vyznáva zo všetkého, čo utváralo jeho charakter, pohľad na svet a životnú filozofiu. Súčasťou tejto knihy je aj úplne nový doslov Patrika Linharta.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

To najlepšie za rok 2021: Domáca slovenská a česká scéna

Prinášame vám prvý článok snažiaci sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2021. Nech sa páči - to najlepšie z domácej slovenskej a českej scény.

0 komentárov