Obrancovia Liptova (2021)

Dokážu sa statoční obyvatelia slobodného Liptova ubrániť proti útokom nebezpečného čarodejníka z východných stepí? Je drak, o ktorom sa toľko hovorí, skutočným tvorom, alebo len slameným panákom? Potvrdí sa pravdivosť dávnych povestí o trpaslíkoch a vílach v Tatrách? Šestica odvážnych hrdinov hľadá...

Info

Slov. názov Obrancovia Liptova
Orig. názov Obrancovia Liptova
Hodnotenie 90 % (1 hodnotení)
Anotácia Dokážu sa statoční obyvatelia slobodného Liptova ubrániť proti útokom nebezpečného čarodejníka z východných stepí? Je drak, o ktorom sa toľko hovorí, skutočným tvorom, alebo len slameným panákom? Potvrdí sa pravdivosť dávnych povestí o trpaslíkoch a vílach v Tatrách? Šestica odvážnych hrdinov hľadá odpovede na všetky tieto otázky. Podstúpia dobrodružstvo, ktoré každého z nich poznačí a pozmení. Ich svet je magickou alternatívou reálnej mapy stredného Slovenska, predovšetkým Tatier a priľahlých kotlín. S knihou v ruke môžete navštíviť miesta, kde sa udalosti popísané v románe konajú a porovnať si tak fantáziu autora s realitou.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Minirecenzie

blemak @Blemak 10.04.2023 08:15:20
9
Skvelý román, ktorý si zaslúži pozornosť slovenských čitaťeľov. V románe sa naplno prejavila autorova znalosť historie, ale aj jeho hravosť a fantázia. Napriek tomu, že dej sa akoby odohrával v ranom stredoveku, autor tam naznačuje aj mnoho problémov súčastnosti. Je vhodný pre tínedžerov, ale aj dospelý človek s fantazijou zažije krásny príbeh s čarodejmi, vílami a trpaslíkmi.

Články

To najlepšie za rok 2022: Slovenská scéna

Prinášame vám prvý článok snažiaci sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2022. Nech sa páči - to najlepšie z domácej slovenskej scény.

0 komentárov

Ukážka: Daniel Šmihula - Obrancovia Liptova

Prinášame ukážku z najnovšej knihy vydavateľstva Hydra

0 komentárov