Vojak (2018)

Vo vzdialenom kúte vesmíru, na samotnej hranici medzi ľudskými dŕžav Rádu a kráľovstvom krabovitých pradorov, sa nachádza bezprostredná hrozba celému inteligentnému životu: akrečný disk vytvorený dávno vyhynutú rasou Džainov, ktorý sa hemží vražednú technológiou dosť výkonnou, aby zničila celé civil...

Info

Slov. názov Vojak
Orig. názov The Soldier
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Vo vzdialenom kúte vesmíru, na samotnej hranici medzi ľudskými dŕžav Rádu a kráľovstvom krabovitých pradorov, sa nachádza bezprostredná hrozba celému inteligentnému životu: akrečný disk vytvorený dávno vyhynutú rasou Džainov, ktorý sa hemží vražednú technológiou dosť výkonnou, aby zničila celé civilizácie. Ani pradori, ani ľudia nechcú tým druhým prenechať plnú kontrolu nad niečím takým a preto vytvorili zbraňovú plošinu obsluhovanú nestrannou bytosťou, ktorá má zabezpečiť, aby džainská technológie neprenikla do galaxie: Orlandini, čiastočne človek a čiastočne huimanská UI. Asistuje jej Drak, tajomná cudzí entita s veľkosťou kozmickej lode, ktorá sa na vražednú technológii zamerala už dávno a verí, že akrečný disk je nastražená pasca, ktorá môže kedykoľvek sklapnúť. Medzitým plánuje android Anjel na Rád útok a k tomu potrebuje zbraň dosť ničivú, aby mu umožnila jeho plány naplniť - džainského super vojaka. Navyše vyjde najavo, že Džaini možno nie sú tak vyhynulí, ako sa predpokladalo Vojak je prvý román zo série Vzostup Džainu.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

To najlepšie za rok 2021: Science fiction knihy

Pokračujeme v sérii článkov snažiacich sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2021. Nech sa páči - to najlepšie z knižnej science fiction.

4 komentárov

Knihy mesiaca: máj 2021

Pripomeňme si pár skvelých kníh, ktoré vyšli v omnoho chladnejšom máji. Prinášame zopár tipov na dovolenkové čítanie :)

0 komentárov