Legendborn (2020)

Po tom, čo jej pri nehode zomrie matka, nechce mať šestnásťročná Bree Matthewsová mať nič spoločné s rodinnými spomienkami alebo s domovom z detstva. Rezidenčný program pre bystrých stredoškolákov v UNC - Chapel Hill sa javí ako dokonalý únik - až kým sa Bree nestane počas prvej noci v areáli univer...

Info

Slov. názov Legendborn
Orig. názov Legendborn
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Po tom, čo jej pri nehode zomrie matka, nechce mať šestnásťročná Bree Matthewsová mať nič spoločné s rodinnými spomienkami alebo s domovom z detstva. Rezidenčný program pre bystrých stredoškolákov v UNC - Chapel Hill sa javí ako dokonalý únik - až kým sa Bree nestane počas prvej noci v areáli univerzity svedkom magického útoku. Lietajúci démon živiaci sa ľudskými energiami. Tajná spoločnosť takzvaných „legendborn“ študentov, ktorí lovia príšery. A záhadný tínedžerský mág, ktorý si hovorí „Merlin“ a ktorý sa snaží - a zlyháva - vymazať Breeinu spomienku na všetko, čo videla. Práve mágovo zlyhanie odomkne Breeinu vlastnú jedinečnú mágiu a zakopanú pamäť so skrytým spojením: v noci, keď zomrela jej matka, bol v nemocnici ďalší Merlin. Teraz, keď Bree vie, že smrť jej matky je viac než to, čo je uvedené v policajnej správe, urobí všetko pre to, aby zistila pravdu, aj keď to znamená preniknúť do medzi legendborn ako jeden z ich zasvätených. Zverbuje Nicka, llegendborna v exile, ktorý má vlastnú zášť voči skupine, a ich neochotné partnerstvo ich vtiahne hlbšie do tajomstiev spoločnosti - a bližšie k sebe. Ale keď legendborni odhalia, že sú potomkovia rytierov kráľa Artuša a vysvetlia, že prichádza magická vojna, musí sa Bree rozhodnúť, ako ďaleko zájde za pravdou a či má pomocou svojej mágie rozbiť spoločnosť - alebo sa pridať k boju.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2021: Young Adult knihy

Ďalší zo série článkov mapujúcich to najlepšie z fantastiky za rok 2021, tentoraz z kategórie Young Adult SFFH literatúry.

0 komentárov