Bohovia jadeitu a tieňa (2019)

Rozprávka namiešaná z reklamných plagátov 20. rokov minulého storočia, slnkom rozpálených mexických krajiniek a tajuplných podivností mayských legiend. Príbeh inšpirovaný povesťami a legendami predkolumbovského Mexika. Mayský boh smrti berie mladú ženu na trýznivú a nebezpečnú cestu k záchrane bu...

Info

Slov. názov Bohovia jadeitu a tieňa
Orig. názov Gods of Jade and Shadow
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Rozprávka namiešaná z reklamných plagátov 20. rokov minulého storočia, slnkom rozpálených mexických krajiniek a tajuplných podivností mayských legiend. Príbeh inšpirovaný povesťami a legendami predkolumbovského Mexika. Mayský boh smrti berie mladú ženu na trýznivú a nebezpečnú cestu k záchrane budúcnosti. Polostrov Yucatan, 20. roky minulého storočia. Veľké mestá na severe Mexika pulzujú jazzovými rytmy, ale Kasiopea Tun upratuje a slúži v bohatej rezidencii svojho deda a na zábavu nemá čas. Rada by žila inak a inde ako v ospalom a staromilskom zapadákove medzi príbuznými, ktorí ňou opovrhujú. Snívanie o zaujímavom živote a nádej na akúkoľvek zmenu sa zdajú neuchopiteľné ako hviezdy na oblohe - až do chvíle, kedy Kasiopea zo zvedavosti a vzdoru otvorí truhlicu v dedovej izbe. Neúmyselne tak vypustí na slobodu uväzneného mayského boha smrti a nezostáva jej ako súhlasiť, že mu pomôže získať naspäť trón a moc, o ktoré ho pripravil vlastný brat. Zlyhanie by znamenalo (nielen) Kasiopeinu smrť, úspech potom splnenie dávnych snov a prianí. Kasiopea sa teda púšťa do svojho najväčšieho dobrodružstva - vyzbrojená len vlastným úsudkom a v spoločnosti toho zvláštne príťažlivého boha sa vydáva na výpravu z yucatanských pralesov až do epicentra moderného diania, ktorým je Mexico City, a ďalej, do hlbín a temnôt mayskej ríše mŕtvych, z ktorej sa obyčajní smrteľníci zvyčajne nevracajú.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

To najlepšie za rok 2021: Fantasy knihy

Pokračujeme v best of 2021. Nech sa páči, to naj zo zahraničnej fantasy!

0 komentárov

Knihy mesiaca: marec 2021

V novej pravidelnej rubrike si vždy predstavíme najzaujímavejšie žánrové knižné tituly za minulý mesiac. Začíname marcom 2021!

4 komentárov