Slučka medúzy a iné príbehy (2012)

Druhý zväzok Lovecraftových poviedok, ktoré písal v rámci spolupráce, pod pseudonymom alebo na zákazku pre niekoho iného. Medzi Lovecraftove najzaujímavejšie práce patria poviedky z obdobia, kedy bol trýznivou finančnou situáciou donútený písať pre iných, či už ako utajený, anonymný autor, prepisov...

Info

Slov. názov Slučka medúzy a iné príbehy
Orig. názov Medusa’s Coil and Others: The Annotated Revisions and Collaborations of H.P. Lovecraft, Volume 2
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Druhý zväzok Lovecraftových poviedok, ktoré písal v rámci spolupráce, pod pseudonymom alebo na zákazku pre niekoho iného. Medzi Lovecraftove najzaujímavejšie práce patria poviedky z obdobia, kedy bol trýznivou finančnou situáciou donútený písať pre iných, či už ako utajený, anonymný autor, prepisovatel alebo priznaný spolutvorca, zväčša rozvíjajúce námety a hocikedy aj sny platiacich zákazníkov. Aj do všetkých týchto diel sa však otiskovaly jeho svojbyté vízie a štýl a občas sa do nich vkradli desivé bytosti z jeho slávneho panteónu. S. T. Joshi, známy znalec a bádateľ autorovho diela, tie najlepšie spolupráce a revízie zozbieral do dvojzväzkového vydania, v ktorom sú všetky poviedky opatrené zasvätenými poznámkami a komentármi a uvedené do súvislosti so zvyškom Lovecraftovy tvorby. Výsledkom je dvojzväzkový súbor, ktorý určite poteší všetkých priaznivcov tohto kľúčového predstaviteľa moderného hororu.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

Panteón majstrov hrôzy – H. P. Lovecraft

Životopis najznámejšieho autora hororu a weird fiction, protagonistu tzv. "kozmickej hrôzy".

9 komentárov

To najlepšie za rok 2020: Hororové knihy

Radi sa bojíte? Pripravili sme si pre vás výber tých najlepších hororov, ktoré na slovenskom a českom trhu môžete nájsť. Bu!

2 komentárov