Valhala (2007)

Jeden z najzásadnejších textov českej fantastiky. Veľkolepá sága Františka Novotného fascinujúcim spôsobom prepája svet dávnej severskej mytológie s reáliami oboch svetových vojen minulého storočia. Pôvodne parodicky zamýšľaný text sa v priebehu jedného desaťročia premenil v komplexnú trilógiu, ktor...

Info

Slov. názov Valhala
Orig. názov Valhala
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Jeden z najzásadnejších textov českej fantastiky. Veľkolepá sága Františka Novotného fascinujúcim spôsobom prepája svet dávnej severskej mytológie s reáliami oboch svetových vojen minulého storočia. Pôvodne parodicky zamýšľaný text sa v priebehu jedného desaťročia premenil v komplexnú trilógiu, ktorá nadchla čitateľov aj kritikov ako svojou pre českých autorov neobvyklou epickosťou, tak i strhujúcimi akčnými dejovými zvratmi, rovnako aj hĺbkou pohľadu do možných českých dejín. Dnes už ikonické súboje viacplošných lietadiel s drakmi, temná nacistická mágia, dobrodružstvo v Prahe povýšené na hlavné mesto cisárstva a desiatky postmoderných odkazov na svetovú literatúru i skutočné osoby a udalosti.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Čo ak... Druhá svetová vojna inak

8. mája 1945 skončila v Európe Druhá svetová vojna. No čo ak by to bolo inak? Príspevok k 75. výročiu ukončenia najkrvavejšieho konfliktu.

10 komentárov