Posledný jednorožec (1968)

Odnepamäti žila jednorožka v lese, kam ani smrť nedočiahla svojimi pazúrmi. Panny, ktoré boli požehnané zazrieť aspoň záblesk jej krásy, zažili také očarenie, že naň nikdy nezabudli. Ale za hranicami jej zázračnej ríše sa šírili temné šepoty a zvesti, ktoré si nemohla nevšimnúť: „Zo sveta zmizli vše...

Info

Slov. názov Posledný jednorožec
Orig. názov The Last Unicorn
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Odnepamäti žila jednorožka v lese, kam ani smrť nedočiahla svojimi pazúrmi. Panny, ktoré boli požehnané zazrieť aspoň záblesk jej krásy, zažili také očarenie, že naň nikdy nezabudli. Ale za hranicami jej zázračnej ríše sa šírili temné šepoty a zvesti, ktoré si nemohla nevšimnúť: „Zo sveta zmizli všetky jednorožce." Za pomoci nešikovného kúzelníka a nezlomnej starej dievky sa vydáva zistiť pravdu o jednorožcoch. Každý jej krok však sprevádza strach, že ani jej nesmrteľná múdrosť nezmôže nič vo svete, kde kliatba šialeného kráľa a stelesnená hrôza jestvujú len preto, aby priviedli posledného jednorožca do záhuby...
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: február 2024

Vo februári sme sa dočkali hneď niekoľkých skvelých šťavnatých noviniek, ale pár reprintov. Výber tých najlepších knižných a komiksových kúskov za fenruár 2024 je tu! :)

0 komentárov

Ukážka: Peter S. Beagle - Poslední jednorožec

Jednorožcov nikdy nie je dosť. Ani tých posledných od Petra S. Beagla. Aj preto vám prinášame ukážku z poradia už tretieho českého vydania tejto nádhernej knižky.

0 komentárov

Best of 2023: Prekladová detská a Young Adult fantastika

Ak máte radi YA či detskú fantastiku, tak mrknite na náš zoznam Best of 2023, kde sme sa zo všetkých vydaných v minulom roku snažili vybrať tie najepšie tituly.

0 komentárov

To najlepšie za rok 2023: Prekladová Fantasy tvorba

Najlepšie dospelácke fantasy knihy za rok 2023 v slovenskom a českom preklade! A že ich teda nie je málo! Ktoré z nich ste čítali vy?

0 komentárov

Ukážka: Peter S. Beagle - Posledný jednorožec

Legendárny Posledný jednorožec Petra S. Beagla patrí k najvýznamnejším dielam fantasy a my si ho konečne môžeme vychutnať v slovenčine!!!

0 komentárov