Tieň kostí (2019)

Prvý diel kultovej fantasy série zo sveta gríš od autorky Vranej šestky! Kedysi veľkolepú Ravku preťala na dve časti Tieňová trhlina, pásmo takmer nepreniknuteľnej temnoty plné krvilačných príšer. Alina Starková, sirota, ktorá sa stala vojačkou v ravkanskej armáde, nikdy v ničom nevynikala. Keď vša...

Info

Slov. názov Tieň kostí
Orig. názov Shadow and Bone
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Prvý diel kultovej fantasy série zo sveta gríš od autorky Vranej šestky! Kedysi veľkolepú Ravku preťala na dve časti Tieňová trhlina, pásmo takmer nepreniknuteľnej temnoty plné krvilačných príšer. Alina Starková, sirota, ktorá sa stala vojačkou v ravkanskej armáde, nikdy v ničom nevynikala. Keď však na jej regiment v Trhline zaútočia mäsožravé volkry, v Aline sa prebudí skrytá sila, sila, ktorá by mohla byť kľúčom k tomu, ako zachrániť vojnou zničenú Ravku. Alina sa tak ocitá na kráľovskom dvore, kde sa z nej má po výcviku stať jedna z gríš - čarodejníckej elity pod vedením záhadného Temnana. Vo svete plnom intríg však nie je nič také, aké sa zdá. Temnota číha všade, osud kráľovstva spočíva na jej neskrotenej sile a Alina sa musí postaviť tvárou v tvár tajomstvám gríš... a svojho vlastného srdca.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2019: YA a detská fantastika

Po víkendovej prestávke pokračujeme. Popri skvelej fantasy a hardcore science fiction sem - tam siahneme aj po young adult alebo po fantastike pre mládež a deti.

0 komentárov

Ďalšie objekty v ságe