Skleník (1962)

Chcete vedieť, ako by mohla vyzerať Zem za mnoho miliónov rokov? Aké by to bolo, keby sa vlády chopili rastliny? A ľudia by boli len trpeným "hmyzom"? Skleník prekypuje bujniacim dravým životom, podivnými krížencami rastlín a živočíchov, medzi ktorými bojujú o prežitie malé skupiny ľudí. Títo ľudia ...

Info

Slov. názov Skleník
Orig. názov Hothouse
Hodnotenie 90 % (1 hodnotení)
Anotácia Chcete vedieť, ako by mohla vyzerať Zem za mnoho miliónov rokov? Aké by to bolo, keby sa vlády chopili rastliny? A ľudia by boli len trpeným "hmyzom"? Skleník prekypuje bujniacim dravým životom, podivnými krížencami rastlín a živočíchov, medzi ktorými bojujú o prežitie malé skupiny ľudí. Títo ľudia však nie sú ľuďmi tak, ako ich poznáme. Kniha z veľmi vzdialenej budúcnosti, ktorá vznikla spojením časopisecky publikovaných poviedok. Obashuje pooviedky: Hothouse (1961) Nomansland (1961) Undergrowth (1961) Timberline (1961) Evergreen (1961)
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Minirecenzie

Roland Axenberg @martiner 22.07.2021 16:04:37
8
Oproti Nonstopu o niečo ťažkopádnejšie, na druhú stranu tu Aldis ždíme svoju fantáziu a nápady na maximum. Ak pre nič iné, tak pre svet, ktorý tu vytvoril, sa to prečítať oplatí. A možno aj na burinu v záhrade sa po prečítaní budete pozerať inak.

Články

Aldissova flóra (Skleník - recenzia)

Nedávno vydalo vydavateľstvo Argo/Triton staronovú novinku od Briana W. Aldissa Skleník. Tak poďme spolu na výpravu do zeleného pekla.

1 komentárov