Terror ()

Kniha Dana Simmonsa, Terror, je vo všetkých zmysloch toho slova "mrazivý" horor, vychádzajúci z historických udalostí. Simmons ako kulisu svojho príbehu použil výpravu sira Franklina, ktorá sa roku 1845 vydala hľadať tzv. "Severozápadnej cestu" a ktorej osud je dodnes zahalený tajomstvom a je predme...

Info

Slov. názov Terror
Orig. názov The Terror
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Kniha Dana Simmonsa, Terror, je vo všetkých zmysloch toho slova "mrazivý" horor, vychádzajúci z historických udalostí. Simmons ako kulisu svojho príbehu použil výpravu sira Franklina, ktorá sa roku 1845 vydala hľadať tzv. "Severozápadnej cestu" a ktorej osud je dodnes zahalený tajomstvom a je predmetom mnohých odborných i laických špekulácií. V pestrom kaleidoskope, poprekladanom početnými retrospektínymi pasážami, sledujeme osudy námorníkov, ktorí uviazli v ľadovej arktickej pasci, dochádzajú im potraviny, sužuje ich skorbut aj iné choroby a prenasleduje tajomný a neľútostný netvor. Výprava sa postupne mení v zúfalý boj o prežitie. Kniha je napriek rozsahu plná nepretržitého napätia, nesporného rozprávačského umu a dokonale zvládnutých dobových reálií.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť , musíš byť prihlásený Nie je možné hodnotiť nakoľko ešte nedošlo k vydaniu.
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

Simmonsov Terror - mrazivé stretnutie s nadprirodzenom

Román Terror od Dana Simmonsa je považovaný za modernú klasiku hororu. Mrazivý román spája realitu s nadprirodzenými hrozbami a nenechá vás ani vydýchnuť.

1 komentárov

Terror - keď sa horor stretne s dejinami

Americká stanica AMC v marci odvysielala seriál Terror natočený podľa knižnej predlohy Dana Simmonsa. Práve tú si preto pripomenieme v tejto recenzii.

0 komentárov