Muž z vysokého zámku (1962)

Oceňovaný dystopický román, ktorý poznáte aj ako seriál! Ako by vyzeral svet, keby druhú svetovú vojnu vyhrali nacisti? Píše sa rok 1962. Spojené štáty prehrali 2. svetovú vojnu a sú pod nadvládou nacistického Nemecka na východe a Japonska na západe krajiny. Otroctvo je opäť legálne. Zopár Židov, k...

Info

Slov. názov Muž z vysokého zámku
Orig. názov The Man in the High Castle
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Oceňovaný dystopický román, ktorý poznáte aj ako seriál! Ako by vyzeral svet, keby druhú svetovú vojnu vyhrali nacisti? Píše sa rok 1962. Spojené štáty prehrali 2. svetovú vojnu a sú pod nadvládou nacistického Nemecka na východe a Japonska na západe krajiny. Otroctvo je opäť legálne. Zopár Židov, ktorým sa podarilo prežiť, sa skrýva pod falošnými menami. Medzi ľuďmi sa ale začne šíriť nelegálna kniha, ktorá opisuje vojnu a jej výsledok úplne inak. Podľa nej Nemci a Japonci prehrali. Odboj proti teroru silnie – je možné, že by mohol mať šancu na úspech?
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: máj 2024

Vonku tridsiatky a prázdniny už klopú na dvere. Ak váhate, čo si počas začínajúceho leta prečítať, máme pre vás pár tipov z májovej nádielky :)

0 komentárov

Ukážka: Philip K. Dick - Muz z vysokého zámku

Muž z vysokého zámku v slovenčine! Spolu so slovenským prekladom Hyperionu zatiaľ najvýznamnejšia literárna udalosť roku!

0 komentárov

Čo ak... Druhá svetová vojna inak

8. mája 1945 skončila v Európe Druhá svetová vojna. No čo ak by to bolo inak? Príspevok k 75. výročiu ukončenia najkrvavejšieho konfliktu.

10 komentárov

Amazon plánuje natočiť Prstenec, Sneh a Lazara

Len pred nedávnom sa na internete objavili informácie o plánoch Amazonu adaptovať niektoré ďalšie publikácie do seriálovej podoby. Ide o knihy {a,https://en.wikipedia.org/wiki/Ringworld,Ringworld} od ...

0 komentárov

Ukážky z The Man in the High Castle

Ukážky z očakávanej minisérie na motívy Dickovho Muža z vysokého zámku

0 komentárov

SyFy seriály - prehľad projektov

SyFy chystá nové seriály. A nepôjde o žiadne slaďučké fantasy pre násťročné upíro fanynky, ale o riadne nadupané scifi a a space opery!!!!

2 komentárov