Muž z vysokého zámku (1962)

Známy sci-fi autor nám v tomto príbehu sugestívne predstavuje inú variantu histórie: štáty Osi vyhrali druhú svetovú vojnu, v rozdelenej Amerike sa miešajú vplyvy japonskej a nemeckej, a veľkej pozornosti sa teší zakázaný román SF, v ktorom Nemci a Japonci vojnu prehrali.

Info

Slov. názov Muž z vysokého zámku
Orig. názov The Man in the High Castle
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Známy sci-fi autor nám v tomto príbehu sugestívne predstavuje inú variantu histórie: štáty Osi vyhrali druhú svetovú vojnu, v rozdelenej Amerike sa miešajú vplyvy japonskej a nemeckej, a veľkej pozornosti sa teší zakázaný román SF, v ktorom Nemci a Japonci vojnu prehrali.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Čo ak... Druhá svetová vojna inak

8. mája 1945 skončila v Európe Druhá svetová vojna. No čo ak by to bolo inak? Príspevok k 75. výročiu ukončenia najkrvavejšieho konfliktu.

10 komentárov

Amazon plánuje natočiť Prstenec, Sneh a Lazara

Len pred nedávnom sa na internete objavili informácie o plánoch Amazonu adaptovať niektoré ďalšie publikácie do seriálovej podoby. Ide o knihy {a,https://en.wikipedia.org/wiki/Ringworld,Ringworld} od ...

0 komentárov

Ukážky z The Man in the High Castle

Ukážky z očakávanej minisérie na motívy Dickovho Muža z vysokého zámku

0 komentárov

SyFy seriály - prehľad projektov

SyFy chystá nové seriály. A nepôjde o žiadne slaďučké fantasy pre násťročné upíro fanynky, ale o riadne nadupané scifi a a space opery!!!!

2 komentárov