Ukážka: Kristýna Sněgoňová - Mrtvá schránka (Legie #7)

Prečítajte si ukážku z románu Mrtvá schránka, siedmej časti knižnej série Legie od Kristýny Sněgoňovej.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Mrtvá schránka. Prvé vydanie (Epocha, 2022).
Mrtvá schránka. Prvé vydanie (Epocha, 2022). / Zdroj Disclaimer
Od invázie enlilskeho Spoločenstva na planétu Zem uplynuli dlhé mesiace. Z utečencov sa stali bojovníci, z neznámych mimozemšťanov spojenci a z nákladnej kraksny vojnová loď. Všetko, čím si posádka Vzdorujúcej prešla, ale bledne pred návratom na rodnú planétu. Ako ju pozmenila mimozemská okupácia? Nájdu na nej aspoň zvyšky toho, čím ľudská spoločnosť bývala? Podarí sa Moravcovi s Gerasimom získať spojenie na povstalcov zapojených do operácie Valkýra? A splniť všetky posledné priania toho, kvôli komu sa domov vrátili skôr, než by ich samotných napadlo?
Vitajte v sérii Légie, vesmírnej ságe Kristíny Sněgoňovej a Františka Kotlety, plnej boja za slobodu a trochy toho humoru.

Kristýna Sněgoňová
_
Kristýna Sněgoňová je tak trochu záhadná žena, mladá spisovateľka, ktorá sa pred niekoľkými rokmi vynorila odnikiaľ, aby následne začala s prehľadom víťaziť v žánrových súťažiach a dobývať jednu cenu za druhou. Je niekoľkonásobnou Lady Řádu fantasy aj Nositeľkou meča, víťazkou Ceny Karla Čapka a držiteľkou Mloka, rovnako ako súťaží typu Vidoucí a iných.
Svoju literárnu kariéru začala výhrou v súťaži O brahmíní vemeno poviedkou Zrůdy by měly držet spolu (2009) a po tvorivej pauze, počas ktorej sa venovala športu, napísala nespočet poviedok a noviel, pretože ocenenie vemenom zaväzuje. Pre radosť svojej rodiny z Vaultu šílené brahmíny napísala aj poviedku, ktorá sa stala základom pre Krev pro rusalku - volala sa Krvavý kožíšek a vzbudila vtedy len všeobecné sklamanie, že sa nejedná o dievčenské román o strate panenstva. Jej diela sú k nájdeniu v mnohých zborníkoch, v časopise Pevnost sa prvýkrát objavila ako víťazka súťaže Vidoucí s poviedkou Zadostiučinění (Pevnost 03/2015), v roku 2017 si to zopakovala s poviedkami O snílcích a snovačích (Pevnost 03/2017) a Sobotní směna (Pevnost 12/2017). Jej poviedky sa stále pravidelnejšie objavujú aj v antológiách, ako napríklad Ve stínu Říše (2017), kde ohromila a vydesila príbehom Na vlastní kůži, alebo vo voľnom pokračovaní antológie Ve stínu apokalypsy (2018).
V súčasnosti sa spolu s Františkom Kotletom podieľa na románovej sérii Legie. (epocha.cz)


Kristýna Sněgoňová – Mrtvá schránka
Vydavateľstvo: Epocha
Rok vydania: 2022
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 304
Väzba: brožovaná / mäkká
ISBN: 978-80-278-0101-5
Obálka: Jiří Arbe Miňovský a Lenka Tarwari Jandová
Ilustrácie: Lenka Tarwari Jandová

Vydavateľstvo Epocha.
Vydavateľstvo Epocha. / Zdroj Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB