Spy x Family 3: Prvé vážne skúšky

V treťom zväzku príbehov našej špiónskej rodinky budú Loid, Yor a Anya prvýkrát konfrontovaní s nebezpečenstvami, ktoré môžu odhaliť ich klamstvá.
8HitBoy
Podporte scifi.sk
Tak si to poďme v krátkosti zrekapitulovať. Rodinku Forgerovcov sme zanechali tesne potom, ako sa mladučká Anya dostala na prestížnu akadémiu Eden. Jej prijatie na túto školu bolo extrémne dôležité najmä pre jej otca, psychológa Loida. Jeho skutočnou identitou je totižto najlepší z najlepších špiónov, legendárny Súmrak. Ten dostal nesmierne ťažkú úlohu dostať sa čo najbližšie k Donovanovi Desmondovi, mocnému mužovi, ktorý je potencionálnym nebezpečenstvom pre prímerie dvoch susediacich a neustále súperiacich krajín tohto sveta, ktorý síce veľmi pripomína ten náš, ale je zľahka odlišný.
V rámci špiónskej akcie dostal za úlohu nájsť si ženu a dieťa, ktoré dostane na školu, ktorú navštevuje aj Desmondov syn Damian. Preto si adoptoval maličkú Anyu a za svoju manželku prijal tichú účtovníčku Yor Briarovú. Netušil však, že obe ženy jeho (falošného) života, rovnako ako on, skrývajú svoje tajomstvá.
Spy x Family 3 Spy x Family 3
Spy x Family 3 Disclaimer
Hoci krásna Yor síce pôsobila ako jemne neohrabaná, avšak mimoriadne krásna mladá dáma, ktorá nemala šťastie na toho pravého, jej skutočná tvár je oveľa vzrušujúcejšia. Do zväzku s fešáckym Loidom Yor šla totižto z dôvodu, aby sa jej takto podarilo lepšie utajiť svoju tajnú identitu nespochybniteľne najlepšej nájomnej vrahyne krajiny, známej pod prezývkou Tŕňová princezná.
A malá Anya? Tá o tajomstvách svojich rodičov vie úplne všetko! Akosi totiž všetkým zabudla povedať, že dokáže čítať myšlienky. Veď aj na náročný Eden sa dostala len vďaka tejto svojej schopnosti, hoci jej rodičia by odprisahali, že majú doma geniálne dievčatko.
A teraz prichádza na scénu muž, ktorý môže celú šarádu zničiť raz a navždy. Nie je ním nik iný, než Yuri Briar – Yorin mladší brat a dôstojník tajnej polície, pre ktorú je Súmrak tým najväčším nepriateľom a ohrozením ich štátu.
Spy x Family 3 Spy x Family 3
Spy x Family 3 Disclaimer
Yuri prichádza k rodinke Forgerovcov na návštevu. Hoci od začiatku pochybuje o zväzku svojej sestry, Súmrak je na podobné situácie zvyknutý a rozhodne nemá v pláne odhaliť svoju identitu. Bolo naozaj zábavné sledovať rôzne snahy oboch mužov o prechytračenie svojho náprotivku a súčasne snahu silou-mocou neodhaliť svoje dobre utajované povolanie.
Popri tom pokračuje Anyina vlastná misia – zbierať hviezdičky za dobré výsledky, a tak získať štipendium, a pritom sa zblížiť s Desmondovým synom Damianom. Tí si rozhodne po ľudskej stránke nesadli, avšak Anya zbrane neskladá, a keď sa rozhodla, že sa s Damianom skamaráti, je ochotná učiniť tak za každú cenu.
Dobrú možnosť na to bude mať počas veľmi zábavnej scény, počas ktorej malé deti hrajú vybíjanú s oveľa väčším a silnejším chlapcom, ktorý je nespochybniteľným školským majstrom tohto športu. Hoci Anya nemôže prevýšiť svojho protivníka svalmi, netreba zabúdať na jej čítanie myšlienok. A to môže byť pri športe skutočne kľúčové.
Spy x Family 3 Spy x Family 3
Spy x Family 3 Disclaimer
Oproti predchádzajúcim dvom volumkám pôsobí tretí zväzok Spy x Family najviac chaoticky. Navyše tradične japonsky prestreľuje viaceré scény, ktoré ženie do úplného absurdna, čoho sme predtým svedkami neboli. Je však nutné uznať že stále drží veľmi vysokú kvalitu. Zaujímavý mix postáv dostáva vyniknúť čoraz viac, a hoci rodinke tradične kraľuje malinká Anya, v tomto volumku sa pripravte aj na poriadny náklad skvelých scén s Tŕňovou princeznou Yor. Súmrak ostáva trošku v úzadí, čo je ale logické po viacerých predchádzajúcich kapitolách, v ktorých hral prím práve on. Ba čo viac, tretí zväzok končí veľkým cliffhangerom. V priam jotarokujovskom cameu spoznávame aj štvrtého člena rodiny, ktorý sa k Forgerovcom pridá na začiatku ďalšieho zväzku. A že to veru ešte bude poriadna zábava!

Tatsuya Endo - Spy x Family (3. zväzok)
Vydavateľstvo: CREW
Jazyk: Český
Preklad: Michala Kropáčková
Počet strán: 196
Väzba: brožovaná
Rok vydania: 2022
ISBN: 9788076791176

Za poskytnutie recenzného výtlačku veľmi ďakujem českému vydavateľstvu Crew.
Nakladatelství Crew Reklamné logo
Nakladatelství Crew Disclaimer

8HitBoy

8HitBoy
私の最大の趣味はアジアのポップカルチャーとチェスです。

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB