Prehľad jarnej anime sezóny 2021

Zabudnite na súboje vlkov, na búrlivú lásku študentov či snahu prekonať traumu. Boj s Titanmi dávno skončil, čarodejnice sa odobrali na odpočinok a detské naháňačky s príšerami... no, veď viete.
Podporte scifi.sk
Zimná sezóna je za nami, no čas na výdych je takmer nulový. Pripravte sa totiž na vášnivú jarnú ponuku anime seriálov, ktorá poteší fanúšikov nielen odvážnymi novinkami, ale aj pokračovaním tých naj seriálov, aké sme tu za posledné roky mali.

Nové seriály s fantastickými prvkami

Shaman King 2021
SHAMAN KING - Trailer - SHAMAN KING | Official Trailer | Netflix Anime Disclaimer
Najväčším lákadlom pre mnohých z našej anime scifi.sk redakcie je nová adaptácia Kráľa Šamanov. Táto verzia by mala narozdiel od tej, ktorú sme mohli sledovať na Jetixe, verne adaptovať manga predlohu. Kto čítal mangu vie, že až na zopár dielov sa od pôvodného seriálu veľmi líši a tak sa majú fanúšikovia na čo tešiť. Mierne obavy vzbudzuje fakt, že anime má ohlásených 52 dielov, no tie sa snažia adaptovať 300 kapitol. To môže spôsobiť, že niektoré epizódy budú príliš uponáhľané alebo sa vynechá viacero dôležitých detailov. Bude veľmi záležať na tom, ako sa štúdio Bridge zameria a natiahne akčné scény, ktorých je v príbehu veľa, no určite nie sú to najdôležitejšie.
To Your Eternity
のあなたへ - Trailer - To Your Eternity | OFFICIAL TRAILER Disclaimer
TO, mimozemský organizmus bez emócií a vlastnej osobnosti prichádza na zem. Berie na seba podobu vecí, ktoré v ňom vyvolávajú podnet – napríklad kameň a mach. Jeho existencia sa ale mení, keď v jeho blízkosti zomrie vlk. V jeho podobe získava prvýkrát vedomie a túla sa prázdnou tundrou, až stretne mladého chlapca...
Ide o manga adaptáciu, na ktorom bude pracovať štúdio Brain’s Base. To má na konte viacero seriálov s fantastickými prvkami, no aj niekoľko nadpriemerných slice-of-life kúskov plných silných emócií.
86
86-エイティシックス- - Trailer - 86 EIGHTY-SIX | OFFICIAL TRAILER Disclaimer
Republika San Magnolia a Giadian Empire proti sebe bojujú dlhé roky. Viacmenej jednostranná bitka sa vyrovnáva, keď aj Republika vyvinie svoje vlastné drony, ktoré vysiela bojovať vo vojne bez obetí. Takto je to aspoň prezentované obyvateľom oboch krajín, na pravda je oveľa krutejšia. V skutočnosti sa za múrmi mnohých miest republiky skrýva Sektor 86. A keďže o ňom bežní ľudia nevedia, respektíve je to úplne dno celej republiky, toto miesto je skvelým zdrojom pre pilotov „autonómnych“ vojenských dronov.
Record of Ragnarok
Record of Ragnarok - Trailer - Record of Ragnarok | Official Trailer | Netflix Anime Disclaimer
Pod vedením Dia a ostatných gréckych, nórskych či Hinduistických božstiev sa bohovia stretávajú každých 1000 rokov aby rozhodli o budúcnosti ľudstva. Prvýkrát to ale vyzerá, že všetci bohovia hlasujú za ukončenie existencie ľudí, znechutení ich spôsobom života a tým, ako ničia planétu.
Brunhilda, jedna z 13 Valkýr, ale podá alternatívny návrh. Namiesto totálneho vyhladenia dostanú ľudia šancu. Začína sa Ragnarök, kde budú proti sebe v zápasoch 1 proti 1 bojovať bohovia proti ľuďom. Pre bohov to je skvelý spôsob, ako dokázať svoju nadradenosť a tak súhlasia. Pre Brunhildu začína ale ťažká práca nájsť naprieč históriou tie najväčšie osobnosti, ktoré budú mať šancu odvrátiť koniec ľudstva.
Eden
エデン - Trailer - Eden | Teaser Trailer | Netflix Disclaimer
Krátka štvordielna animácia je zasadená tisíce rokov v budúcnosti v meste zvanom Eden 3. Oproti súčasným mestám, tie v budúcnosti obývajú iba roboti a ich ľudskí páni už dávno neexistujú. Jedného dňa ale dvaja farmárski roboti nájdu malé dieťa a majú problém uveriť, že ľudia sú niečo viac, než len dávny mýtus. Rozhodnú sa ale dieťa vychovať mimo mesta a dohľadu ostatných robotov.
Vivy: Fluorite Eye's Song
Vivy -Fluorite Eye's Song- - Trailer - Vivy -Fluorite Eye’s Song- | Official Trailer Disclaimer
Stuido Wit preslávil hlavne seriál Attack on Titan, no na konte majú aj iné populárne kúsky ako Vinland Saga alebo Ancient Magus Bride. Pre mňa sú to všetko TOP anime seriály posledných rokov a tak mám okolo Vivy veľké očakávania.
Ako jedno z prvých humanoidných AI, Vivy má na starosti prácu v Nierland, zábavnom park, ktorý je riadený umelou inteligenciou a má spojiť sny, nádej a vedu. Popularita parku ale ani zďaleka neodpovedá jeho ambíciám. Toto anime sa ale netočí iba okolo Vivy a jej speváckej kariéry, ak oby sa mohlo na prvý pohľad zdať.
Jedného dňa Vivy navštívi AI Matsumoto, ktorý pricestoval zo 100 rokov vzdialenej budúcnosti. Jeho cieľom je s pomocou Vivy odvrátiť veľkú vojnu medzi ľuďmi a umelou inteligenciu, ktorá v budúcnosti nastala a tak začína Vivina 100ročná púť.
I've Been Killing Slimes for 300 Years and Maxed Out My Level
スライム倒して300年、知らないうちにレベルMAXになってました - Trailer - I've Been Killing Slimes for 300 Years and Maxed Out My Level | OFFICIAL TRAILER Disclaimer
Všetci poznáme ten príbeh. Hráč MMORPG leveloval v štartovacej zone, až bol max level a potom išiel na prvé dobrodružstvá. Najviac to spropagoval hádam South Park svojou špeciálnou WoW epizódou, no hráči takéto skutky dokazujú pomerne často, aj v samotnom World of Warcraft.
Toto je podobný nápad, ale v anime forme. Aizawa náhle zomiera a je reinkarnovaná v novom svete ako nesmrteľná čarodejnica. Nemá ale snahu o veľké dobrodružstvá a tak trávi čas tým, že zabíja slimes, tie najnižšie formy príšer v každom RPG a tak si zarába na dovolenku. Pokojný život ale končí po tom, čo zistí, že dosiahla maximálnu úroveň.
Edens Zero
EDENS ZERO - Trailer - EDENS ZERO | Official Trailer | Netflix Anime Disclaimer
Na prvý pohľad je jasné, že toto anime pochádza od autora Fairy Tail. Mnohí fanúšikovia boli tak naštvaní, že autor iba lacno kopíruje postavy a iba ich dáva do sci-fi príbehu, že začali bojkotovať anime dlho pred vydaním. Tým ale vzdorujú fanúšikovia, ktorí si prečítali predlohu a tvrdia, že manga Edens Zero je oproti Fairy Tail kvalitatívne o niekoľko úrovní vyššie. A tie veci, ktoré ľuďom vadili na Fairy Tail by tu byť nemali. Ide napríklad o to, že postavy nikdy neboli reálne v ohrození, respektíve chýbalo napätie, že by sa im reálne niečo zlé mohlo stať.
Ja som Fairy Tail nevidel, no Edens Zero dám šancu. Neočakávam veľký trhák, no rád sa na vlastné oči presvedčím, o čo tam ide. Aspoň z toho fandomového hľadiska pôjde o veľkú vec. Fairy Tail malo masívnu fanúšikovskú základňu a toto vesmírne dobrodružstvo si pravdepodobne získa svoje masy tiež.
Dinosaur Biyori
Dinosaur Biyori - Trailer - オリジナルショートアニメ【ダイナ荘びより】第1弾PV Disclaimer
Seriál, o ktorom neviem takmer nič. Sú tu ale rozkošné dinosaury, ktoré spolu žijú v jednom byte a to mi stačí na to, aby som mal o kúsok šťastie v živote viac. Lebo dinosaury sú proste TOP!

Seriály bez nádychu fantastiky

Tokyo Revengers
東京リベンジャーズ - Trailer - Tokyo Revengers - Official Trailer Disclaimer
Takemičiho život je na dne a posledný úder nastáva, keď zistí, že jeho ex-priateľka bola zavraždená Mandžin Gangom. Keď už nevie ako ďalej, naskytne sa mu jedinečná príležitosť. Ocitá sa 12 rokov v minulosti, keď ešte bol vo vzťahu s Hinatou. Aby odvrátil osud, ktorý ju čaká, rozhodne sa vstúpiť do Madžin Gangu a vyšplhať sa na jeho vrchol.
Super Cub
スーパーカブ - Trailer - Super Cub | Official Trailer Disclaimer
Ako druháčka na strednej škole má Koguma nudný život. Bez rodičov, priateľov či hocijakých záľub. Jedného dňa sa to ale všetko zmení. Získava ojazdený motocykel Honda Super Cub a začne ním jazdiť do školy. Tým nie len začína dobrodružná etapa jej života, ale na svojich cestách získava aj nových priateľov.
The Way of the Househusband
極主夫道 - Trailer - The Way of the Househusband | Trailer | Netflix Anime Disclaimer
Househusband je na prvý pohľad veľmi vtipné no i kontroverzné anime. Máme tu príbeh legendárneho člena Jakuzy, ktorý ale zmenil svoj spôsob života aby sa dokázal postarať o svoju ženu a domácnosť. Jeho osobnosť je ale stále rovnaká a tak sa dostáva do komických situácii, keď sa domácim prácam venuje aj s prílišným gangsterským nadšením.
Kontroverznou stránkou anime je jeho animácia. Ide viac-menej o mierne rozpohybovanú, vyfarbenú mangu natočenú na video. Podľa slov autora mangy a štúdia J.C.Staff je to všetko naschvál a štýl animácie si vybrali, aby lepšie vykreslili emócie, ktoré autor do mangy vložil. S prácou sú spokojní a miestami vraj dala zabrať viac, než klasická animácia. Fanúšikovia nie úplne súhlasia, no prvú sériu už máme komplet na Netflixe a druhá je v príprave a tak sa môžete presvedčiť na vlastné oči, ako to vyzerá.
DON'T TOY WITH ME, MISS NAGATORO
イジらないで、長瀞さん - Trailer - DON'T TOY WITH ME, MISS NAGATORO | OFFICIAL TRAILER Disclaimer
Posledné mesiace sme mali v každej anime sezóne nejaké výnimočné romantické anime. Tentokrát nastupuje na scénu Nagataro-san s veľkou dávkou humoru. Nagataro má vo voľnom čase jednu veľmi obľúbenú aktivitu. Naoto postupne zisťuje, že prítomnosť Nagataro a jej správanie mu nevadí, skôr naopak.
Sprvu ma toto anime až tak nezaujalo, no teší sa na neho veľa ľudí a tak som ho nemohol úplne prehliadnuť. Kus humoru sa zíde vždy, a tak mu dám šancu.
Those Snow White Notes
ましろのおと - Trailer - Those Snow White Notes | OFFICIAL TRAILER Disclaimer
Šamisen je tradičný trojstrunový japonský hudobný nástroj. Secuho vychovával starý otec, ktorý bol najlepší hráč a tak so svojim bratom často počúvali, ako dedo hrá. Po tom čo zomrel ale Secu prerušil štúdium na škole, odsťahoval sa do Tokya a stratil zmysel života. Cestu mu ale skríži jeho matka, ktorá ho prinúti prihlásiť sa opäť do školy a prebudí v ňom vášeň k hraniu na Šamisene.
Higehiro: I Shaved. Then I Brought a High School Girl Home
ひげを剃る。そして女子高生を拾う。 - Trailer - Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway | OFFICIAL TRAILER Disclaimer
„Romantické“ anime so zvláštnym názvom za sebou skrýva nie až tak časté témy, čo sa tohto žánru týka.
Jošida je odmientutý jedinou ženou, o ktorú má záujema tak sa vracia domov zničený a opitý. Po ceste narazí na zúfalé dievča, ktoré hľadá nocľah. Jošida ju pozve k sebe domou, no odmieta všetky jej ponuky zavďačiť sa.
Na druhý deň zisťuje, že Saju utiekla z domova do Tokya a za 6 mesiacov musela urobiť mnoho nemilých vecí, aby prežila a zaistila si strechu nad hlavou.

Sequely, ktoré si nenechajte ujsť

My Hero Academia 5
僕のヒーローアカデミア - Trailer - My Hero Academia Season 5 | OFFICIAL TRAILER Disclaimer
Superhrdinské anime, ktoré láme superrekordy v predajnosti mangy či počte anime divákov. Niet divu, tento príbeh o mladých ľuďoch so superschopnosťami dodáva šónen žánru čerstvý nádych. Je to už 5. séria, no ide stále v plnom prúde a tá 4. nás nechala vo veľkých očakávaniach, čo sa bude diať. V úvode by sme mali vidieť spoločné cvičenie oboch tried prvého ročníka, no tréning sa čoskoro zamotá. Zlo nikdy nespí.
Veď ak seriál poznáte, netreba vám ho viac približovať. Ak ste sa s akadémiou hrdinov ešte nestretli, choďte to rýchlo napraviť a siahnite po prvých epizódach.
Fruits Basket: The Final
フルーツバスケット - Trailer - Fruits Basket The Final Season - Official Anime Trailer (Sub) Disclaimer
Fruits Basket je v rovnakej situácii ako Shaman King a minulý rok dostala táto séria novú anime adaptáciu. Medzi fanúšikmi sa teší pozitívnym ohlasom a tak sa zdá, že prekonala prvý pokus adaptovať príbeh Fruits Basket. Finále je tak bez pochýb veľká vec. O tom hovorí aj veľmi vysoké skóre, ktorému sa zatiaľ teší prvá epizóda z tretej, záverečnej série.
Zombieland Saga: Revenge
§
ゾンビランドサガ - Trailer - ZOMBIE LAND SAGA REVENGE | OFFICIAL TRAILER Disclaimer
Zombieland Saga bola príjemným prekvapením, ktoré spojila zombie, mladé dievčatá, popovú kariéru a veľkú dávku humoru. Dievčatá majú teraz kapelu už rozbehnutú a ja osobne sa neviem dočkať na situácie, do ktorých budú postavené v druhej sérii. Predsa len, zombie speváčky to nemajú v živote ľahké. Verím že ako pri prvej sérií aj tu budú zaručené príležitosti od srdca sa zasmiať.
Nomad: Megalo Box 2
メガロボクス - Trailer - MEGALOBOX 2: NOMAD - Official Trailer Disclaimer
Megalo Box bol jedným z najväčších prekvapení minulých rokov a tak je prirodzené, že okolo sequelu sú veľké očakávania. "Gearless" Joe sa vracia na scénu undergroundových súbojov, tentokrát ale pod jednoduchou prezývkou Nomad.
Wonder Egg Priority Special
ワンダーエッグ・プライオリティ - Trailer - Wonder Egg Priority Official Trailer - English Subtitles Disclaimer
Jednodielny špeciál, ktorý uzavrie príbeh Wodner Egg Priority. Anime patrí k tomu najlepšiemu za minulú sezónu a tak sa na oznámenie záverečnej epizódy nedá povedať nič než SUPER. Škoda len, že si na ňu musíme počkať až do konca júna.

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.