scifi.sk pozerá: Made for Love

Sci-fi čierna komédia Made for Love pripomína v mnohom kultový seriál Black Mirror. Ako nám budú v (nie tak vzdialenej) budúcnosti inteligentné technológie zasahovať do každodenných životov a do akých extrémov budeme ochotní nechať to celé zájsť?
8HitBoy
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Spojenie herečky Cristin Milioti a čiernych sci-fi komédií funguje, zdá sa, výborne. Po minuloročnom filme Palm Springs, v ktorom spoločne s Andym Sambergom uviazla v časovej slučke, a hľadala aký-taký zmysel života v nezmyselnosti večnosti, sa nám tentokrát predstavuje v seriáli Made for Love, ktorý vznikol na motívy rovnomenného románu spisovateľky Alissy Nutting.

Hazel Gogol (Milioti), žena multimiliardára a geniálneho vynálezcu Byrona Gogola (Billy Magnussen), už presne desať rokov neopustila ich obrovské sídlo plné najmodernejších technológií. Hazel, samozrejme, nemusí pracovať a celé dni trávi na lehátku vedľa veľkého bazéna s delfínom. Napriek tomu, že Byron svojej žene dokáže dať všetko na tomto svete a venuje jej všetok voľný čas, Hazel v tejto hi-tech zlatej klietke nie je šťastná. Bohatstvo jej zovšednelo a úžas z hypermoderného vybavenia vily nahradil už len konštantný pocit nudy. Nikdy však neplánovala od Byrona odísť. Nikdy. Až doteraz.
Zlomovým momentom v ich živote je Byronovo predstavanie modernej technológie, vďaka ktorej môžu páry spojiť svoje vedomia. Dve telá, avšak jedna myseľ - už nikdy žiadne tajomstvá, len úplný súzvuk. Na papieri to znie možno krásne, avšak Hazel to rozhodne nevonia. Posledným klincom do rakvy je Byronovo verejné vyhlásenie, že on s manželkou budú prvým párom, ktorý si dá novú technológiu s názvom Made for love implantovať. Toto vyhlásenie prichádza bez akejkoľvek konzultácie s Hazel, ktorá sa do tohoto kroku cíti tlačená proti svojej vôli.
Made For Love - Scéna - Cristin Milioti a Billy Magnussen - Made for Love Cristin Milioti a Billy Magnussen - Made for Love
Made For Love - Scéna - Cristin Milioti a Billy Magnussen - Made for Love Disclaimer
A tak stretávame Hazel na úteku. Nahodená v krásnych šatách vylieza z kanálu a vydáva sa na šialený road trip s jediným cieľom - dostať sa čo najďalej od svojho zľahka sociopatického manžela. A tu sa konečne roztáča nadupaná čierna komédia, v ktorej Hazel seká svojim prenasledovateľom prsty sekerou a útočisko nachádza u svojho otca, miestneho lúzra, ktorý potom, ako ho opustila žena, našiel životnú lásku v gumenej Anči. Ako však dokáže mať Byron neustále v tejto naháňačke navrch, aj keď je Hazel neustále v pohybe a svoje aktuálne polohy vynikajúco tají? Nezabúdajme, že sa jedná o geniálneho technológa, ktorý sa neštíti ničoho! Realita za Made for Love môže byť totižto oveľa temnejšia, než by Byron bol ochotný priznať.
Made for Love je ďalším fajn kúskom na poli televíznej tvorby, ktorý svojimi témami pripomína známy seriál Black Mirror. Najväčším plusom seriálu je práve Cristin Milioti. Táto žena si svoju rolu užíva vo veľkom štýle a ako sa zdá, podobné kúsky jej sedia a bavia ju. Ďalšie výrazné plusy sú vynikajúca hudba a skvelé komické scény. Made for love má výbornú atmosféru plnú absurdných životných situácií a poriadne cynického humoru. Údernosti a zábavnosti seriálu napomáha aj dĺžka dielov, ktorá neprekračuje pol hodiny. Seriál je zaujímavým počinom, ktorý začal výborne a určite si zaslúži vašu pozornosť.
Prvá (a podľa všetkého jediná) séria tohto seriálu bude mať desať dielov, pričom HBO Max zverejňuje tri diely týždenne.

Hodnotenie: 85%

Made for Love
Streamovacia služba: HBO Max
Jazyk: anglický
Rok: 2021

8HitBoy

8HitBoy
私の最大の趣味はアジアのポップカルチャーとチェスです。

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB