5 anime sérií, podobných ako Horimiya

Krásna slice of life séria Horimiya, ktorá sa teší obrovskej popularite aj na našom oficiálnom Discorde, sa pomaly ale isto blíži k svojmu záveru. Potvrdenie druhej série sa zdá byť pri jej úspechu už len formalitou. Ako si ale skrátiť čakanie a vyplniť dieru v srdci, ktorá odchodom Horimiye vznikne? Nezúfajte! Máme pre vás päť tipov na podobné anime série!
8HitBoy
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Krásne anime Horimiya (Hori-san to Miyamura-kun), ktoré vzniklo na motívy mimoriadne úspešnej mangy, si získalo srdcia mnohých fanúšikov po celom svete. Nešikovné spoznávanie sa a zrod lásky medzi dvomi hrdinami, ktorí skrývajú pred svetom svoju pravú tvár, je nádherným slice of life (znázorňujúcim reálny život) príbehom, ktorý predznamenáva akúsi novú vlnu kvalitnej romantickej komédie v anime. Čo si teda pozrieť, ak sa Horimiya zapáčila aj vám, ale v rom-com anime sa neorientujete? Týchto päť anime sérií rozhodne nebude krokom vedľa.

TONIKAWA: Over the Moon for You

TONIKAWA: Over the Moon for You TONIKAWA: Over the Moon for You
TONIKAWA: Over the Moon for You Disclaimer
TONIKAWA mimoriadne zábavným spôsobom prevracia naruby tradičné schémy romantických komédií, keďže začína sobášom. Hlavný hrdina, Nasa Yuzaki, plní sľub z detstva a berie si za ženu nádhernú, bezprostrednú a trošku záhadnú Tsukasu. Napriek tomu, že Nasa a Tsukasa spolu vychádzajú nanajvýš dobre, problémom začína byť fakt, že svoj vzťah musia neustále brániť pred okolím, počnúc Nasovými rodičmi a končiac excentrickou Tsukasinou sestrou Chitose. Aby toho nebolo málo, Tsukasina minulosť ostáva zahalená tajomstvom. Je to obyčajná mladá žena, alebo pochádza v skutočnosti z vesmíru? O čo tu vlastne celý čas ide? Pozrite si toto výborné romantické anime a prídete na to sami!

Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai

Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai
Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai Disclaimer
Och, veru, toto anime má naozaj bláznivý názov! Hlavným hrdinom je mladík Sakuta, ktorý počas bežnej návštevy knižnice narazí na zvláštne dievča, ktoré pobehuje vo výstrednom kostýme zajačika. Uvedomujúc si, že je jediným človekom v miestnosti, ktorý Mai vidí, sa jej rozhodne pomôcť vyšetriť zvláštny jav, nazývaný adolescentný syndróm. Mai, ktorá je pre svoje okolie neviditeľná, sa totižto šialeným outfitom snaží len neúspešne na seba pritiahnuť pozornosť. Sakuta spoznáva aj ďalšie osoby, trpiace adolescentným syndrómom a počas tejto cesty sa postupne zbližuje s krásnou Mai. Veľmi vtipná anime séria, ktorá rozhodne chytí za srdce.

Fruits Basket

Fruits Basket Fruits Basket
Fruits Basket Disclaimer
Fruits Basket, seriál z roku 2019, je remakeom nemenej úspešného anime z roku 2001. Tento príbeh je považovaný za jednu z legiend shojo (určenej najmä pre teenagerky) anime a mangy. Mladé dievča menom Tohru po sérií rodinných tragédií a nedorozumení nachádza novú strechu nad hlavou vo veľkom dome tajomnej rodiny Sohmovcov, s ktorými sa rýchlo spriateľuje. Čoskoro zisťuje, že táto rodina je prekliata, čo im znemožňuje bežné fungovanie v spoločnosti ľudí. To však Tohru, ktorá disponuje obrovským srdcom a tuhým objatím, rozhodne neodradzuje, a rozhoduje sa všetkých Sohmovcov jedného po druhom zachrániť. Absolútna kultová klasika, ktorá nám ukazuje, že nikdy nie je neskoro na zmenu k lepšiemu.

Wotakoi: Love Is Hard For Otaku

Wotakoi: Love is Hard for Otaku Wotakoi: Love is Hard for Otaku
Wotakoi: Love is Hard for Otaku Disclaimer
Tento seriál je pomerne netradičný v tom, že hrdinovia nenavštevujú strednú školu, ale sú už pracujúci, dospelí ľudia. Narumi je krásna a šikovná mladá žena, ktorá má ale obrovské problémy s nadväzovaním medziľudských vzťahov, pretože je to plachá fanúšička mangy, vyznávajúca fujoshi (v preklade "skazené dievča" - fanúšička príbehov, zobrazujúcich romantické vzťahy medzi mužmi) životný štýl. Jej kolega Hirotaka je úspešný mladý muž, ktorý pred svetom skrýva že je veľký otaku (fanúšik anime a mangy) a fanúšik videohier. Títo dvaja mladí ľudia sú pre seba ako stvorení! Ale láska je pre nich tou najväčšou neprebádanou záhadou sveta. Výborná situačná zábava a postavy, ktoré si určite zamilujete, robia z tohto anime skvelú voľbu pre všetkých fanúšikov slice of life romantiky.

One-Week Friends

One Week Friends One Week Friends
One Week Friends Disclaimer
Videli ste romantickú komédiu 50 first dates? Premisa tohto anime je v podstate úplne rovnaká. Stredoškolák Yuki z úzadia obdivuje svoju prekrásnu spolužiačku Kaori, ktorá sa štíti ľudí a nevyhľadáva žiadne priateľstvá. Keď sa napokon rozhodne ju osloviť, Kaori sa mu zdôveruje, že každý pondelok sa jej vymažú všetky spomienky na priateľov, preto nie je schopná udržať akékoľvek priateľstvá na fungujúcej úrovni. Yukiho to však ani zďaleka neodradí! Rozhodne sa stať Kaoriným priateľom každý týždeň nanovo! A možno sa mu aj podarí jej netradičný problém vyriešiť, no nie?

8HitBoy

8HitBoy
私の最大の趣味はアジアのポップカルチャーとチェスです。

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.