Ako dopadli Crunchyroll Anime Awards 2021?

Crunchyroll Anime Awards, ktoré môžeme s prižmúrením očí považovať za akýchsi anime Oscarov, sme si podrobne rozobrali na nedávnom streame v rámci našej pravidelnej relácie Planéta Weeb. Vtedy sme ale ešte len špekulovali, ako asi môžu tohto roku Crunchyroll Awards dopadnúť. Ako veľmi sa naše predpovede líšili od reálnych víťazov?
8HitBoy
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Anime roku


Jujutsu Kaisen - Plagát
Jujutsu Kaisen - Plagát / Zdroj Disclaimer
Začnime priamo tou najväčšou kategóriou zo všetkých. Aj keď víťaz, ktorým sa stalo anime Jujutsu Kaisen, je výborným kúskom, preferovali sme iné seriály, menovite najmä Beastars. Víťazstvo Jujutsu Kaisen sa možno ukazuje ako zaslúžené, ale je aj mimoriadne kontroverzné, keďže v čase hlasovania bolo z tohto anime odvysielaných ešte len zopár epizód.

Najlepšia animácia


Keep Your Hands Off Eizouken! - Plagát
Keep Your Hands Off Eizouken! - Plagát / Zdroj Disclaimer
Výborný víťaz! Zábavné anime Keep your hands off Eizouken! bavilo a uchvacovalo aj vďaka svojej nezameniteľnej kresbe. Aj keď by sme si v tejto kategórií opäť dokázali predstaviť víťazstvo Beastars, Eizouken je zaslúženým víťazom. Pozrite si toto fantastické meta anime o troch babách, ktoré chcú samy vytvoriť vlastné anime! Zaručene sa poriadne nasmejete.
Eizouken okrem tejto kategórie získal aj ocenenie pre najlepšieho režiséra, ktorým sa stal Masaaki Yuasa.

Najlepšie fantasy


Re:Zero 2 Re:Zero 2
Re:Zero 2 Disclaimer
Aj keď som osobne v tejto kategórií veril podarenému kúsku Deca-Dence, druhá sezóna Re:Zero − Starting Life in Another World je veľmi fajn víťazom. Tento fantasy isekai je naozaj veľkým fenoménom a má medzi fanúšikmi kultový status. Nečudujeme sa, Re:Zero je naozaj zábavným seriálom, ktorý stojí za vašu pozornosť.

Najlepšia dráma


Fruits Basket - Plagát
Fruits Basket - Plagát / Zdroj Disclaimer
Tu sa nám podarilo trafiť do čierneho. Druhá séria dojemného anime Fruits Basket, ktoré je remakeom rovnomenného úspešného anime z roku 2001, bola jednohlasne našim topfavoritom na víťaza kategórie. Úchvatný príbeh!

Najlepšia komédia


Kaguya-sama: Love is War - Scéna - Kaguya-sama Love is War Kaguya-sama Love is War
Kaguya-sama: Love is War - Scéna - Kaguya-sama Love is War Disclaimer
Kaguya Sama: Love is War túto kategóriu vyhrať jednoducho musela. Nemohlo to dopadnúť inak, veru nemohlo! Šialená naťahovačka dvoch geniálnych myslí, ktoré si ani za nič nedokážu priznať, že sa vlastne celý čas šialene milujú, nás bavila vo svojej druhej sezóne hádam ešte viac, ako prvýkrát. Chceme viac!

Best girl


Kaguya Shinomiya Kaguya Shinomiya
Kaguya Shinomiya Disclaimer
A pokračujeme tematicky. Aj v kategórií best girl nám bolo od začiatku jasné, kto to musí vyhrať. Kráľovná ara ara momentov Kaguya Shinomiya v tejto kategórií prakticky nemala konkurenciu.

Best boy


Shoyo Hinata Shoyo Hinata
Shoyo Hinata Disclaimer
Tu si to podľa nás jednoznačne zaslúžil zlatunký vlk Legoshi z Beastars. Napriek tomu sa víťazstvo večne vysmiateho volejbalistu Shoya Hinatu z anime HAIKYU!! TO THE TOP dá pochopiť. Mladší diváci, a najmä teda diváčky, ho majú skutočne hlboko v srdci.

Najlepší protagonista


Catarina Claes Catarina Claes
Catarina Claes Disclaimer
Ale áno, Catarina Claes je dobrým víťazom. Catarina si spomína na svoj minulý život a uvedomuje si, že je hlavnou záporáčkou v hre, ktorá je známa kopou možných zlých koncov. Jej vnútorný konflikt a snaha zabrániť týmto zlým koncom je zdrojom výbornej zábavy. My sme si každú chvíľu s Catarinou užívali! A čo vy?

Najlepší antagonista


Ryomen Sukuna Ryomen Sukuna
Ryomen Sukuna Disclaimer
Rovnaká výhrada ako u najlepšieho anime. Ryomen Sukuna nie je vôbec zlým antagonistom, ale uznajte... mááálo epizód!

Najlepšia bojová scéna


Deku vs. Overhaul Disclaimer
Ako každý rok, ani tentokrát nemohlo chýbať obligátne aspoň jedno víťazstvo pre My Hero Academiu. Hoci toho anime rozhodne nie je mojou šálkou kávy, musím uznať, že fight Dekuho a Overhaula má čosi do seba.

Najlepšia hudba


Tower of God Tower of God
Tower of God Disclaimer
Osobne som veľmi rád, že anime Tower of God, ktoré vzniklo podľa rovnomenného úspešného webtoonu, sa dočkalo aspoň jedného víťazstva. Nie som si istý, či malo najlepšiu hudbu, ale aj tak sa z jeho úspechu po kope backlashu veľmi teším.

Najlepší pár


Nasa a Tsukasa Nasa a Tsukasa
Nasa a Tsukasa Disclaimer
Aj keď mi trošku puká srdce, keď v tejto rubrike nesvietia mená Kaguye a Miyukiho, víťazstvo je v dobrých rukách. Dynamika Nasu, ktorý je neustále vtipne nesmelý a nervózny, a jeho krásnej a bezprostrednej manželky Tsukasy nás bavila a užívali sme si ju. Skutočne podarený slice of life!

Najlepší opening


Beastars - Wild Side (ALI) Disclaimer
V tejto kategórií nebolo slabého kandidáta. Aj keď som viac veril chytľavému Daddy Daddy Do! z Kaguya Sama, alebo veselo divnému openingu Eizoukenu, napokon vyhrala prekrásna 3D animácia v podaní Beastars.

Najlepší ending


Jujutsu Kaisen - ending Disclaimer
Opäť silná kategória a opäť víťazstvo Jujutsu Kaisen. Tu ale argument s málinko dielmi neobstojí a musíme uznať, že ending absolútneho víťaza Crunchyroll Anime Awards je poriadne chytľavou záležitosťou!

A čo vy? Mali ste tiež svojich favoritov? Ak áno, ako sa im tohto roku zadarilo? Podeľte sa o svoje názory v komentároch, budeme veľmi radi!

8HitBoy

8HitBoy
私の最大の趣味はアジアのポップカルチャーとチェスです。

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB