Návrat Jacka Harknessa!

Kapitán Jack Harkness sa objaví vo Vianočnom špeciáli Doctor Who! A my sa naozaj nevieme dočkať!!!
cyberstorm
Podporte scifi.sk
John Barrowman sa vráti do Doctora a to už tieto Vianoce! Vo vianočnom špeciále “Revolution of the Daleks“ si tak po takmer 10 rokoch zopakuje rolu kapitána Jacka Harknessa. Pôvodne časový agent sa po prvý krát objavil v seriáli Doctor Who v jednej z najlepších častí vôbec, v “Empty Child“, kde spolu s deviatym Doktorom (Christopher Eccleston) a Rose Tyler (Billie Piper) riešili záhadu chlapca nosiaceho plynovú masku na pozadí bombardovaného Londýna. Neskôr získal po zásahu entity Bad Wolf nesmrteľnosť, čo niekoľko krát využili v celom seriáli.
kapitán Jack Harkness (John Barrowman)
kapitán Jack Harkness (John Barrowman) / Zdroj Disclaimer
John Barrowman si svojou charizmou veľmi rýchlo získal srdcia fanúšikov a časom sa stal neodmysliteľnou súčasťou Doctor Who frančízy natoľko, že mu dali k hraniu spin-off seriál Torchwood. Ten síce ani z ďaleka nedosiahol takej popularity ako hlavný seriál, o to viac však vynikla postava nesmrteľného kapitána Harknessa.
Zatiaľ naposledy sa kapitán Jack nakrátko mihol vo “Fugitive of the Judoon“, piatej časti zatiaľ poslednej série, kde si poplietol Doktora a jedného z jej spoločníkov, no to sa za regulárne vystúpenie naozaj nedá považovať. Jeho posledným plnohodnotným vystúpením v Doctor Who univerze tak bola posledná časť štvrtej série Torchwoodu: Miracle Day s názvom “The Blood Line“, odvysielaná 15.9.2011.
Hoci novom vianočnom špeciále sa veľa toho nevie, niečo by nám mohol napovedať sám názov. Jednak sa zdá že by mohlo ísť o parafrázu na prvý diel tretej sezóny s názvom “Evolution of Daleks“ a jednak môžeme predpokladať, že medzi Dalekmi, klasickými záporákmi celého seriálu už od jeho vzniku, bude prebiehať nezhoda, možno až občianska vojna. Koniec-koncov, nebolo by to po prvý raz, spomeňme len konflikt medzi štandardnými a humanizovanými Dalekmi v “The Evil of the Daleks“, či na Daleka Caana.
Nič viac sa nevie, no Chris Chibnall, showrunner posledných dvoch sezón, sa nechal počuť, že: “There will be Daleks. There will be exterminations. Thrills, laughter, tears. You know. The usual. See you at the end of the year.”.
Trinásty Doctor (Jodie Whittaker)
Trinásty Doctor (Jodie Whittaker) / Zdroj Disclaimer
Okrem kapitána Jacka a Doktora v podaní Jodie Whittaker by sme mali znova stretnúť Doktorových spoločníkov Ryana, Yaz a Grahama (Tosin Cole, Mandip Gill a Bradley Walsh). Či znova uvidíme aj Mastera (v podaní skvelého Sacha Dhawana) je otázne.
Hoci si nemyslím, že medzi Jackom a novým Doctorom to bude tak iskriť ako pri desiatke, ktorého hral úžasný David Tennant, dúfam že jeho prítomnosť seriál oživí a dodá mu tú správnu šťavu, pretože posledných pár dielov nového Doktora naozaj za veľa nestálo.
Teaser na Viaočný špecial 2020 "Revolution of the Daleks" s Jackom Harknessom (John Barrowman). Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB