Horúce letné anime novinky

Tento rok je náročný a prejavuje sa to aj v anime priemysle. Veľa seriálov, ktoré mali byť vydané, boli odložené na neskoršie obdobie, do budúceho roku alebo ich osud je neznámy. Niečo začalo vychádzať ale má to prestávky, vychádza nepravidelne a zopár seriálov, ktoré mali byť vysielané už na jar, boli pozastavené a vracajú sa teraz cez leto. Anime sezóny zvyknú byť pekne organizované a vieme, že v 5. týždni sa väčšina seriálov dočka 5. epizódy. Toto leto je to ale bordel.
Filmová história scifi
Pravdepodobne aj dôsledkom toho je fakt, že toto leto nemáme tak veľa nových zaujímavých seriálov, ako by sme čakali. Predsa len je väčšia istota liať peniaze do osvedčeného diela, než riskovať osud s niečím novým.
Pozrime sa teda na skromný prehľad toho, čo už toto leto stihlo vyjsť alebo nás ešte iba čaká.

The God of High School

ゴッド・オブ・ハイスクール - Trailer - The God of High School | A Crunchyroll Original | OFFICIAL TRAILER Disclaimer
The God of High School je po Tower of God ďalšia manwha, ktorá sa vďaka streamovacej spoločnosti Crunchyroll dočkala anime adaptácie. Naproti predchodcovi je dej zasadený do moderného sveta a odohráva sa v Južnej Kórei. Prvá séria sa zameriava na veľký turnaj, ktorého výherca dostane titul God of High School. Hoci prvé diely pôsobia sľubne, rozosmejú a zabavia, je jasné, že prepracovaný príbeh tu stojí v pozadí. Fanúšikovia predlohy sľubovali, že sa môžeme tešiť na poriadnu akciu a súboje a to je aj to, čo adaptácia vyzdvihuje najviac. Celé to je zabalené do vizuálu z ktorého vyžaruje moderný štýl.

Fog Hill of Five Elements

Vsehochut - Trailer - 《雾山五行》定档PV!2020.7.26 bilibili高燃上线!—《Fog Hill of Five Elements》PV! 2020.7.26 Coming hot on Bilibili! Disclaimer
Anime z Číny nám povie príbeh o dobrodružstvách ľudí, ktorý sa snažili získať veľkú moc zdolaním nebezpečných hôr skrytých v hmle. Príšery, ktoré sa tu ukrývajú im vraj môžu dať moc nad 5 elementami, no cesta bude plná prekážok a nebezpečenstiev.
Viac než príbeh zaujme nezvyčajná kresba. Hrubé čierne okraje, pripomínajúce atramentové čiary s farbami ktoré vyzerajú vodovky, pastel a kriedy pripomínajú viac ručné maľby na plátno než modernú počítačovú kresbu. Na prvý pohľad tak vidieť, že toto dielo bude vytŕčať z davu a to ani nehovorím o šialenej animácii, ktorá sa ukazuje pri akčných scénach...

Japan Sinks: 2020

日本沈没2020 - Trailer - Japan Sinks: 2020 | Official Trailer | Netflix Disclaimer
Krátko po olympiáde Japonskom otrasie obrovské zemetrasenie. Nasleduje chaos, mestá miznú z povrchu a rodiny sú rozdelené. Divák sleduje osud jednej z takýchto rodín, ktorá sa snaží újsť pred skazou, ktorá pohltila ich mesto.
Keďže anime vychádza nám prináša Masáki Juasa a jeho štúdia, ktorí nám pred pár rokmi priniesli Devilman Crybaby, očakávali sa veľké veci. Podľa ohlasov ľudí, ktorí už ale mali možnosť vidieť, ako sa Japonsko potápa, sú ohlasy rôzne a nejde o jednoznačný úspech.

Deca-Dence

Deca-Dence - Trailer - DECA-DENCE | Official Trailer Disclaimer
Ľudia boli v ďalekej budúcnosti takmer vyhubení novou formou života Gadoll. Tí ktorí prežili teraz obývajú 3000m vysokú pevnosť, ktorá sa stala posledným útočiskom ľudí. Obyvatelia sa tu delia na 2 tábory. Gears, tí, ktorí denne bojujú s Gadoll a Tankers, ľudí, ktorí nemajú na to, aby dokázali s nepriateľmi ľudí bojovať. Jedného dňa sa prehnane pozitívne dievča Nacume stretne s Kaburagim, ktorý stratil vôľu snívať o svetlej budúcnosti a náplň jeho života je oprava brnení.

Re:ZERO 2nd Season

Re:ゼロから始める異世界生活 - Trailer - Re:Zero Season 2 - Official Trailer | English Sub Disclaimer
Druhá séria Re:Zero je konečne tu a všetci nedočkaví fanúšikovia môžu spokojne sedieť za obrazovkami každý týždeň. Subaru sa musí vysporiadať s dôsledkami veľkého súboja predošlej série a čaká ho veľa nebezpečných momentov a nových nepriateľov. Už prvé epizódy nás veľmi rýchlo vracajú do depresívneho sveta, v ktorom sa Subaru nachádza. 2. séria má celkovo vážnejší tón, čo sa mi páči a mám z nej zatiaľ lepší pocit, než z 1. série. Dozvedáme sa tu viac o svete a vedľajších postavách a tak dúfam, že kvalita nebude klesať.

Fire Force Season 2

Fire Force - Trailer - Fire Force Season 2 | Official Trailer Disclaimer
Žhavá akcia od tvorca klasiky Soul Eater má pokračovanie a boj proti smrteľným ohňom je niečo, čo by sa zišlo aj v týchto 30+ stupňových horúčavách. V závere predošlej série Šinra odhalil zopár tajomstiev o katastrofe, ktorá sa vo svete odohrala pred 250 rokmi, respektíve ktorú chcú nepriatelia v bielych róbach zopakovať. Teraz je na čase zistiť toho viac. Ak sa vám prvá séria páčila, rozhodne si pokračovanie nenechajte újsť. Akcia neuberá na para skôr naopak a štylistický vizuál, ktorý sa prejaví hlavne v súbojoch s prvotriednou animáciou sú radosť pre oko.

Attack on Titan: Chronicle

『進撃の巨人』〜クロニクル〜 - Trailer - Attack on Titan: Chronicle | Trailer Disclaimer
Ako sa už nedávno spomínalo, čaká nás koniec boja ľudí s Titanmi. Manga má svoju poslednú kapitolu už za dverami a anime bude nasledovať čoskoro. Keďže ale kormidlo animátorov preberá nové štúdio, rozhodli sa predstaviť nám, čo dokážu, rekapituláciou celého doterajšieho diela. 3 série, 22 hodín seriálu stlačené do 2 hodín znie ako zlý nápad. Bral by som to teda skôr ako ukážku, ako sa dokáže nové štúdio nabehnúť na perfektný vizuál, ktorým sa anime doteraz preslávilo.

Violet Evergarden Movie

Violet Evergarden Movie - Trailer - Violet Evergarden Movie (2020) Trailer - Official PV 3 Disclaimer
Či sa vám Violet Evergarden ako anime páčilo po dejovej stránke alebo vás úplne sklamalo, jedno sa musí uznať. Išlo o vizuálne jeden z najkrajších anime zážitkov, aké sme mohli na obrazovkách doteraz vidieť. Film je priamym pokračovaním seriálu a Violet sa tu bude musieť vysporiadať so spomienkami na Gilberta, ktorý ju naučil, čo sú to emócie a láska.

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.