Jarné anime na nás ceria tesáky

Tohtoročná jar mení svet. Jedna vec je ale stále istá, sezónna nádielka anime. Či už ste fanúšikmi sci-fi, fantasy, máte radi romantiku spojenú s drámou alebo patríte k mačacím ľuďom, niečo sa tu pre vás nájde.
Podporte scifi.sk
Na jar sa nám vracia aj zopár pokračovaní populárnych seriálov, i keď pravdepodobne najviac očakávané z nich, pokračovanie Re:Zero bolo presunuté do letného programu.

BNA: Brand New Animal

BNA ビー・エヌ・エー - Trailer - BNA: Brand New Animal Trailer - Official PV「English Sub」 Disclaimer
Vo svete ľudí majú humanoidné zvieratá, známe aj ako Beastmen, krutý život. Aby unikli pred prenasledovaním zo strany ľudí, ktorí ich lovia pre zábavu, z nenávisti, zoskupujú sa v meste Anima City, ktoré by malo byť raj pre tento druh. Ako každé mesto, aj tu je ale mnoho temných tajomstiev, ktoré bude postupne skrížia cestu našej hlavnej hrdinke Mičiru.
BNA zaujme hlavne svojím grafickým spracovaním. Kresba je veľmi štylizovaná a hrá sa s farbami, až sa vám zatočí hlava. Postavy stále niečo robia, nikdy nestoja ako polená pár minút pri dlhých monológoch a pobaví aj množstvo malých detailov, ktoré dotvárajú celkovú mimiku postáv a neraz pôsobia prehnane expresívne.
Najviac to vyniká v akčných scénach úvodného dielu. Vyniká kontrast medzi bledými farbami, až máte pocit že sa pozeráte na čiernobiele anime a výraznou červenou. Spolu so šialenými proporciami postáv počas akčných scén a hrou so svetlom to je úlet, ktorý má potenciál zvalcovať všetku svoju letnú konkurenciu. O to viac v momentoch, keď sa na scéne objaví zúrivý vlk, ktorý láme nepriateľov bez zaváhania.
Žáner: akčné futuristické fantasy/sci-fi
Štúdio: Trigger
Formát: seriál
Premiéra a fakty: 8. apríla 2020 bolo odvysielaných prvých 6 epizód, ďalšie vychádzajú týždenne

Tower of God

Tower of God - Trailer - Tower of God | A Crunchyroll Original | FINAL TRAILER Disclaimer
Survival, respektíve battle royal anime tejto sezóny. Prvá epizóda prináša okrem zopár dobrých akčných scén iba chaos a pocit, že niečo takéto sme tu už mali tisíckrát.
Vzápätí sa ale táto adaptácia webového komiksu rozbehne a prekvapí nielen pekným znázornením sveta, ale hlavne zaujímavými postavami a dynamikou medzi trojicou hlavných hrdinov. Dráma a boj o život, resp. boj o svoje sny je doplnený tou správnou dávkou humoru.
Bam pôsobí ako plytká a nezaujímavá hlavná postava, no našťastie situáciu zachraňujú ostatní naokolo. Súbojov nebolo zatiaľ veľa, no toto je šou, kde môžeme očakávať bitky medzi majstrami bojových umení, humanoidnými krokodílmi s oštepmi alebo chalanmi, ktorý sa aj tej najväčšej potvore postavia iba s kufríkom mágie. Zároveň nechýba ani mágia.
Ak poznáte Hunter × Hunter, viete približne, čo od tejto šou čakať. Nevýhodami je slabý prvý diel a veľmi rýchle tempo v druhej epizóde.
Žáner: dobrodružné fantasy, survival, dráma
Štúdio: Telecom Animation Film
Formát: seriál, predloha je webtoon/manwha
Premiéra a fakty: 2. apríla 2020, vychádza týždenne, prvá séria bude mať pravdepodobne 12 dielov

Arte

アルテ - Trailer - Arte | Official Trailer Disclaimer
Bez štipky fantastiky, no s veľkým nádychom histórie. To je Arte, ktoré nás zavedie do Florencie 16. storočia. Na pohľad je anime plné žiarivých farieb a je vidieť, že autori si nechali záležať na tom, aby sa, aspoň na pohľad, priblížili historickému obdobiu, v ktorom sa dej odohráva. Renesancia nedávala ženám veľa príležitosti umelecky sa presadiť a práve to je hlavná téma, respektíve cieľ hlavnej postavy Arte. Nasledovať svoju vášeň v umení.
Predlohou pre ňu je reálna postava histórie, Artemisia Gentileschiová. Tá sa stala prvou ženou, ktorá bola prijatá na prestížnu akadémiu umení vo Florencii. Anime sa mierne odkláňa od reality, napríklad v tom, že Arte bola dcéra maliara a nie šľachtica ako v anime a nežila v 16. storočí ale až v 17. Bude ju tak čakať mierne iný osud, než tú skutočnú Arte. Hrdinka je ale plná odhodlania nasledovať svoj cieľ, nenechať sa nikým ovládať a tak uvidíme, aké prekážky bude táto energetická dievčina musieť prekonať.
Žáner: historické slice of life
Štúdio: Seven Arcs
Formát: seriál, predloha je manga
Premiéra a fakty: 4. apríla 2020, vychádza týždenne

Sing "Yesterday" for Me

イエスタデイをうたって - Trailer - SING "YESTERDAY" FOR ME | OFFICIAL TRAILER Disclaimer
Rikuó sa po skončení školy bezcieľne potuluje životom ako predavač. Až do chvíle, kedy sa stretne so svojou bývalou priateľkou. Ešte viac mu ale život mení stretnutie s veselou Haru, ktorá je plná života a jej domáce zvieratko je vrana.
Školské anime, ktoré nie je o škole ale reálnych vzťahoch ľudí a pôsobí dospelo si jednoducho netreba nechať ujsť. Štúdio Doga Kobo je má na svojom konte zopár veselých komédií s nádychom romantiky a podobne pôsobí aj tento počin. Až na to, že to miestami zaváňa nostalgiou a smútkom a tak to, že je anime kategorizované aj ako dráma nebude úplne mimo.
Žáner: slice of life, dráma, romantika
Štúdio: Doga Kobo
Formát: seriál, predloha je manga
Premiéra a fakty: 5. apríla 2020, vychádza týždenne

Digimon Adventure:

デジモンアドベンチャー: - Trailer - DIGIMON ADVENTURE: Official Trailer [English] Disclaimer
Prvý Digimon seriál sme tu mali už v roku 1999. Hoci tento svet digitálnych príšer nie je taký populárny ako Pokémoni, univerzum sa dočkalo niekoľkých animovaných seriálov a filmov, v ktorých deti z prvého seriálu rástli a museli čeliť čoraz väčším nebezpečenstvám.
Digimon Adventure: alebo aj Digimon Adventure (2020) je reboot celej série od začiatku. Taiči je opäť iba študent základnej školy a spolu s ostatnými deťmi sa ocitá v svete Digimonov prvýkrát. Hoci sa séria drží v určitej miere pôvodného príbehu, máme tú nové a modernejšie poňatie sveta. Odráža to hlavne fakt, že momentálne žijeme životy oveľa viac prepojené s technológami, než pred 20 rokmi. Väčšiu úlohu tu bude zohrávať aj reálny svet a nie iba ten digitálny.
Žáner: dobrodružné fantasy/sci-fi
Štúdio: Toei Animation
Formát: seriál
Premiéra a fakty: 5. apríla 2020, vychádza týždenne, ide o reboot celej Digimon série (pôvodný seriál Digimon Adventures je z r. 1999)

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2045

攻殻機動隊 SAC_2045 - Trailer - Ghost in the Shell: SAC_2045 | Final Trailer | Netflix Disclaimer
Jeden z dvoch veľkých sequelov tejto sezóny. GitS má svoju fanúšikovskú základňu už desiatky rokov a ide o klasiku medzi anime seriálmi a mangou. 2045 je pokračovaním predchádzajúcich Stand Alone Complex adaptácií a ak ste ich ešte nevideli, rýchlo to dožeňte, nech v tomto seriáli nie ste stratení.
Síce je pokračovanie legendy skvelá správa, mnoho ľudí má obavy z 3D grafického spracovania a dizajnu postáv. O tom aká je finálna kvalita sa presvedčíme sa presvedčíme o pár týždňov, no už teraz je internet plný hádok o tom, či je súčasná vizáž dobrá, zlá, či bolo Arise horšie alebo je SAC 2045 jeden veľký omyl.
Žáner: military sci-fi, mecha
Štúdio: Production I.G, Sola Digital Arts
Formát: seriál
Premiéra a fakty: 23. apríla 2020, vychádza týždenne, 3D animácia

Evangelion: 3.0+1.0

シン・エヴァンゲリオン劇場版:|| - Trailer - Evangelion:3.0 + 1.0 - Trailer Oficial Disclaimer
Niekoľkoročné čakanie bolo aj v prípade finále Evangelion filmov. Tie sú prerozprávaním pôvodného príbehu Evangelion seriálu, aj keď nie všetko je úplne rovnaké. O Evangelione je ťažké písať bez privodenia existenčnej krízy a internetových vojen a tak necháme iba ukážku toho, čo nás vo filme čaká. Či už film vyjde alebo nie, pôjde o historickú anime udalosť.
Žáner: sci-fi, mecha
Štúdio: Khara
Formát: film
Premiéra a fakty: 27. júna 2020, záver Rebuild filmov

Nakineko

Nakitai watashi ha neko wo kaburu - Trailer - [Eng Sub] Nakitai Watashi wa Neko wo Kaburu Trailer/PV 2 (2020) Disclaimer
Mijo je naša klasická anime školáčka, plná života, energie a lásky. Láska je smerovaná na spolužiaka. Kento jej záujem neopätuje. Lepšie povedané, vôbec si ju nevšíma. Svoju pozornosť ale venuje mačke, na ktorú sa dokáže Mijo premeniť. Dlhý život v mačacej forme ale zmýva hranicu medzi jej ľudskosťou a zvieraťom. Toto mačacie dobrodružstvo vám tak prinesie nie len romantiku s nádychom mágie, ale aj istú dávku drámy.
Žáner: romantika s nádychom fantasy
Štúdio: Studio Colorido
Formát: film
Premiéra a fakty: 5. júna 2020

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Diskusia

8HitBoy
Super článok, viaceré z nich isto minimálne vyskúšam!
10.04.2020
Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
vďaka ^_^
potom daj vedieť, čo zaujalo a budeš ďalej sledovať!
Pre mňa je zatiaľ top BNA.
A ešte som do zoznamu dopísal reboot Digimonov, včera sa to stratilo pri nahadovaní článku... :D
11.04.2020

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.