Stopárov sprievodca galaxiou mieri na televízne obrazovky!

Hulu pripravuje seriálovú podobu Stopárovho sprievodcu galaxiou!
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Hulu opäť pripravuje niečo veľkolepé. Tentokrát si pripomenieme majstra Douglasa Adamsa, pretože nový seriál na základe kultového Stopárovho sprievodcu galaxiou sa stáva realitou.
Deadline vyhlásilo, že Carlton Cuse a Jason Fuchs pripravujú seriálovú podobu Adamsovej sci-fi série pre streamovaciu službu. Príbeh sa krúti okolo smoliarskeho Angličana a milovníka uterákov Arthura Denta a jeho dobrodružstvách naprieč vesmírom, po tom ako Vogonovia zničili Zem, keď chceli vybudovať medzihviezdnu diaľnicu.
Už po druhýkrát sa Disney chytilo Adamsovej série. Spolu s Touchstone Pictures a Buena Vista produkovali film v hlavnej úlohe s Martinom Freemanom.
Nie je to prvý raz, čo sa Stopár dostane na televízne obrazovky. V roku 1981 BBC vysielalo populárny seriál so známym obsadením z rozhlasovej relácie z roku 1978. Hra vychádzala z prvej knihy série - Stopárov sprievodca galaxiou ešte predtým ako vzniklo päť ďalších: Reštaurácia na konci vesmíru #2, Život. vesmír a všetko #3, Zbohom a ďakujeme za ryby #4, Zväčša neškodná #5 a posledný diel A okrem toho #6, ktorý napísal Eoin Colfer za pomoci Adamsovej ženy Jane Belsonovej.

Kristína Poloncová

Kristína Poloncová
Knihomoľka, študentka prekladateľstva a verný geek

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.