The Jim Henson Company a Neil Gaiman opäť oživia seriál The Storyteller

Bábkový seriál plný mýtov dostane novú podobu
Podporte scifi.sk
Mýty a legendy dávno zašlých dní sa vrátia pre novú generáciu. Spoločnosti Fremantle a The Jim Henson Company oznámili, že v spolupráci so spisovateľom Neilom Gaimanom znovu rozbehnú seriálovú antológiu The Storyteller, ktorá prináša klasické ľudové príbehy s hercami i bábkami.
Fremantle ponúkne novú verziu seriálu The Storyteller, ktorý mal premiéru v roku 1987. Séria adaptovala klasické európske povesti, pričom Jim Henson si vzal za inšpiráciu odbor folklór a mytológia, ktorý študovala jeho dcéra Lisa. V úlohe škriatka rozprávača sa predstavil John Hurt.
Podľa oficiálnej správy vytvorí nová verzia svoj vlastný mystický svet kombináciou rozmanitých rozprávok a mýtov. Keď má ale pri kormidle niekoho ako Neil Gaiman, ktorý adaptoval folklór a mýty rôznych kultúr napríklad v dielach Americkí bohovia, Anansiho chlapci a Severská mytológia, dá sa očakávať, že táto verzia načrie okrem európskeho folklóru aj do širokej škály ďalších príbehov a mýtov z celého sveta.
The Storyteller - Plagát
The Storyteller - Plagát / Zdroj Disclaimer
„Pôvodný Storyteller bol brilantne napísaný, režírovaný a rozpovedal súbor príbehov. Pretvoriť niečo, čo Jim Henson vytvoril počas zlatej éry televízie, je ohromná a inšpiratívna úloha.“ uviedol Gaiman vo vyhlásení. „Som poctený, že mi Jim Henson Company zverila úlohu priniesť späť rozprávača a jeho magické príbehy a poslať ho do sveta s celkom novým nákladom príbehov.“
Zatiaľ nebol uvedený ani približný dátum premiéry. Čaká nás ale druhá séria American Gods, ktorá vyjde 10. marca a Good Omens uvidíme v máji. The Jim Henson Company taktiež pracuje na prequelovom seriáli k filmu The Dark Crystal, ktorý má vyjsť niekedy v priebehu tohto roka.

Ivana Kráľová

Ivana Kráľová
Som fanúšička filmov, seriálov a kníh rôznych žánrov a tiež popkultúry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB