Seriály, na ktoré sa môžeme tešiť v roku 2019

V tomto článku si predstavíme niektoré nové, ale aj dobre známe a overené seriály, ktoré si budeme tento rok môcť pozrieť na rôznych kanáloch či online službách.
Filmová história scifi
Režisérka Patty Jenkins a herec Chris Pine nám po Wonder Woman predstavia temný noirový seriál I am the Night, založený na záhadnej a ohavnej vražde ženy známej ako Čierna Dália. Po Pineovom boku si zahrá India Eisley ako Fauna Hodel, dievča, ktoré bolo opustené hneď po narodení a jedného dňa objaví niečo, čo zmení jej pohľad na svet. Stretne sa so zruinovaným reportérom (Chris Pine), s ktorým sa vydá na nebezpečnú cestu naprieč Hollywoodom.
I Am the Night - Trailer - 1 Disclaimer
Najočakávanejším ukončením seriálu je bez pochyby posledných šesť častí Game of Thrones. Cersei Lannister raz povedala: „Keď hráš hru o tróny, buď vyhráš, alebo zomrieš.“ Bude to teda práve ona, Daenerys Targaryen alebo Jon Snow, kto konečne zasadne na železný trón a bude vládnuť Siedmym kráľovstvám? Samozrejme len v prípade, že Nočný Kráľ všetko nezničí a bude vôbec nad kým vládnuť...
Game of Thrones - Trailer - 8. séria - Winterfellské krypty Disclaimer
Tretia inštalácia True Detective sa bude snažiť napraviť svoju reputáciu po nevydarenej druhej sérii. Dej sa odohráva v troch rôznych časových líniach a sleduje záhadu dvoch zmiznutých detí v okolí hôr Ozark. Mahershala Ali (Moonlight) si zahrá hlavnú rolu Wayna Haysa, detektíva posadnutým vyriešením tohto prípadu. Vo vedľajších úlohách sa nám predstavia Stehpen Dorff a Carmen Ejogo.
True Detective - Trailer - 3. séria Disclaimer
Ikonický komiks Watchmen od Alana Moorea a Dava Gibbonsa, ktorý sa odohráva v alternatívnej histórii, kde sú superhrdinovia považovaní za vyhnancov, dostane tento rok vlastný seriál. Zahrajú si v ňom Jeremy Irons, Regina King a Don Johnson. Scenárista Damon Lindelof (The Leftovers) povedal fanúšikom, že do tejto adaptácie zahrnie množstvo nostalgie, avšak pridá aj niečo nové. Aj keď si na trailer ešte chvíľu počkáme, prvé zábery je možné vidieť v zostrihu seriálov na Netflixe na rok 2019:
Watchmen - Trailer - Netflix uvádza seriály roku 2019 Disclaimer
Novela Neila Gaimana a Terryho Pratchetta z roku 1990 Good Omens sa tento rok dočká adaptácie na Amazon Prime Video. Dej sa odohráva v súčasnosti, blíži sa koniec sveta a ľudí má postihnúť posledný súd. Aziraphale (Michael Sheen), trochu úskostlivý anjel a Crowley (David Tennant), démon, ktorý si rád užíva život, sa na to však veľmi netešia a spoja sily, aby koncu sveta predišli.
Good Omens - Trailer - 1 Disclaimer
Veci nie sú o nič lepšie pre ľudí z Horsell Common v Surrey, kam dopadne obrovský meteorit a obyvatelia Zeme sa tak stanú obeťou invázie v seriáli The War of the Worlds. Hlavné postavy prvej adaptácie klasickej novely od H. G. Wellsa na BBC One si zahrajú Eleanor Tomlinson a Rafe Spall, po ich boku sa objavia Robert Carlyle a Rupert Graves. Pár zo snímkov máte možnosť vidieť aj zostrihu programového balíčka na BBC pre tento rok:
The War of the Worlds - Trailer - Prehľad programov na BBC - 2019 Disclaimer
Čaká nás nádherná sezóna, zdá sa.
Do pozerania, priatelia!

Matúš Lukáč

Matúš Lukáč
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB