Editorial - Február 2004

Filmová história scifi
Vitajte vo februári!
Zatiaľ čo boli kiná v januári plné noviniek, na ktoré sme sa ani nestačili ísť pozrieť, je druhý mesiac roku 2004 iba slabým odvarom ako na Slovensku tak aj vo svete.
Medvedie srdce sa dostane do slovenských kín 19. februára. Nie je to až taká čistá fantastika, akú by sme všetci chceli vidieť, ale v tejto pustatine sa naše oči naprahnú za hocičím. Toto posledné dielko od Disneyho nám prináša poučný príbeh o tom, čo znamená bratstvo a priateľstvo, takže nelente, nažente vaše deťúrence, mladších súrodencov a sesternice a bratrancov povinne do kina.
Aj napriek tomu, že ešte stále vládne počasiu Morena, bude horúco... Najmä v Hollywoode, kde sa o zlatých Oskarov a Maliny budú biť herci, herečky, režiséri, scenáristi a ostatné osadenstvo. Medzi favoritov z nášho žánru patrí jednoznačne Pán prsteňov: Návrat kráľa, ktorý sa o zlatého mužíčka bude uchádzať až v 11 kategóriách. V zozname nájdete aj Medvedie srdce, no v konkurencii s Hľadá sa Nemo mu veľké šance na úspech nedávam.
O zlaté lesné plody pôjde najmä hercom ako Ben Affleck (Paycheck) alebo Angelina Jolie (Lara Croft Tomb Raider: Kolíska života). Na zozname sú ale aj bratia Wachowski v kategórii najhorší režisér za Matrix: Reloaded a Matrix: Revolutions.
Naša redakcia samozrejme všetkým nominovaným drží palce!
Scifi zdar!
Alexander "Babcom" Schneider
za celú redakciu scifi.SK

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB