Druhá séria Lovcov trolov už v decembri

Guillermo del Toro a Netflix od 15. decembra vypustia do sveta druhú sériu seriálu Trollhunters, ktorú pre nich vytvára štúdio DreamWorks a my sa môžeme tešiť nielen na nové dobrodružstvá, ale aj novú plejádu známych hercov a herečiek, ktorých hlasy budeme môcť v tejto sérii začuť.
Filmová história scifi
Kreslený seriál Lovci trolov od štúdia DreamWorks pre platformu Netflix od známeho filmového tvorcu Guillerma del Tora sa v druhej sérii vráti späť na obrazovky našich domovov už v piatok 15. decembra 2017. V druhej časti epickej ságy sa obyčajný chlapec Jim Lake Jr., ktorý sa znenazdajky stal lovcom trolov, dostane pred nové výzvy pri ochrane jeho rodného mestečka Arcadie a zároveň fantastického sveta trolov, ktorý zdedil. Jimovo riskantné rozhodnutie vstúpiť do Termných krajov prináša nové zistenia, ale zároveň ho núti sa spolu so svojimi priateľmi postaviť dôsledkom.
Trollhunters - Scéna - Trojica hrdinov
Trollhunters - Scéna - Trojica hrdinov Disclaimer
V druhej časti seriálu sa stretneme aj s novými hlasmi v žánre ostrieľaných hercov - či už Marka Hamilla, Lena Headey alebo Davida Bradleyho, ktorí sa pridajú k osobám ako sú Kelsey Grammer v roli s ocenením Emmy sťa Blinky, Steven Yeun (Steve), Anjelica Huston (Queen Ursurna), Jonathan Hyde (Strickler), Amy Landecker (Barbara) a Charlie Saxton (Toby). Anton Yelchin, ktorý prepožičal hlas hlavnej postave, Jimovi Lakeovi Jr., stihol pred svojou smrťou ešte nahrať všetky nutné dialógy. Hamill stvárnil postavu neznámeho staršieho brata člena tímu lovcov trolov, ktorý ale prisahal vernosť zlému Gunmarovi. Headey hraje veľmi silnú a zlú čarodejnicu, ktorú budú musieť naši hrdinovia zastaviť a Bradley prepožičal hlas tajomnej postave, ktorá vraj vlastní nevídané magické sily, hoci lovci trolov nakoniec zistia, že to nie je mág, ktorého očakávali.
V prvej sérii sme stretli obyčajného tínedžera, Jima Lakea ml., ktorému sa do rúk dostal magický amulet a pomocou ktorého spoznal neuveriteľnú a tajnú civilizáciu trolov, ktorá žije pod jeho rodným mestom Arcadia. Napriek tomu, že má pevnú vôľu a zmysel pre dobrodružstvo, musí sa Jim vysporiadať s povinnosťami legendárneho Lovca trolov, ktorého úlohou je ochraňovať dobrých trolov pred ich nepriateľmi. Nie je to nič jednoduché aj preto, že Jim je prvým človekom, ktorému bol tento titul udelený. A tak Jim bojuje nielen denne o prežitie na strednej škole ale aj vo vojne, ktorá medzi trolmi zúri už storočia a teraz ohrozuje aj ľudskú civilizáciu. Spolu so svojimi najbližšími trolími a ľudskými priateľmi sa tento odvážny 15-ročný mladík teda rozhodne aktívne zúčastniť bojov o záchranu sveta - teda, hneď po tom, čo skončí telesná výchova.
Prvá séria dlhá 26 epizód vyšla na Netflixe minulý rok pred Vianocami, 23. decembra 2016 a hneď si vyslúžila 6 ocenení Emmy, oveľa viac ako ktorýkoľvek iný seriál, vrátane za najlepší scenár pre animovaný program (Marc Guggenheim), réžiu (Rodrigo Blaas a del Toro), výber hercov (Ania O'Hare, Mary Hildalgo) a za najlepší hlasový prejav pre Grammera.
Teraz ale dosť slov a radšej sa spoločne pozrime na to, čo nás bude čakať tento predvianočný čas:
Trollhunters - Trailer Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB